Därför lämnade Peter Andersson Robinson: "Känns jättetråkigt"

Peter Andersson väljer att avbryta sin medverkan i Robinson 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
En tredje deltagare väljer att hoppa av Robinson 2023. Den här gången är det Peter Andersson, i programmet berättar han anledningen bakom beslutet.

Det stora äventyrsprogrammet Robinson är tillbaka med en ny säsong, den 23:e i ordningen. Folkkäre Anders Lundin gör comeback som programledare efter ett 20 år långt uppehåll från rollen. 

Förutom att årets upplaga har bjudit tittarna på spännande tävlingar, hemlängtande deltagare och interna intriger, har säsongen även kantats av flera avhopp. Alltså deltagare som valt att frivilligt avsluta sin medverkan Robinson

Amanda Högvik lämnade Robinson efter kollapsen

Först att hoppa av programmet var Salam Al Zerkani, som lämnade tävlingen redan första dagen.  

 – Det här är bullshit, jag tycker att det är fel att jag ska åka ut på det här sättet, sa han innan han senare valde att hoppa av. 

Läs mer: Därför lämnade Salam Al Zerkani Robinson: "Det här är bullshit"

Näst på tur var Amanda Högvik som efter att hon kollapsade på Robinson-ön hade svårt att återhämta sig. På sin Instagram berättade Amanda att hon var sjuk redan innan hon reste till Langkawi, Malaysia, där programmet spelas in och med matbristen och de tuffa väderförhållandena blev hon tvungen att avbryta. 

– Jag märker att jag inte kan vara kvar liksom, så jag bestämmer mig för att någon får komma och hämta mig, sa hon i programmet.

Läs mer: Därför lämnade Amanda Högvik Robinson: "Kollapsade"

Peter Andersson hoppar av Robinson

I veckan valde den tredje deltagaren att frivilligt lämna Robinson 2023. Den här gången vad det göteborgaren och lag nord-medlemmen Peter Andersson som valde att avbryta. I ö-rådet som ägde rum dagen innan riskerade Peter att åka ut men räddades av en immunitet, istället röstades Anna Stomsi ut. Trots det valde Peter Andersson att hoppa av efter ö-rådet. 

– Jag har haft fantastiska dagar här och vi har blivit väldigt väldigt tajta. Men jag har tagit ett beslut att dra mig ur Robinson av personliga skäl och det känns jättetråkigt självklart men jag känner att det får vara okej, säger han i programmet och fortsätter: 

– Det är bara att se tillbaka på ett fantastisk minne och så får man gå vidare i livet.

En som var sorgsen över avhoppet var lagkollegan och vännen Fabian Turkalj.

– Jag var en av de som var nära Peter och tyckte om honom, jag blir ledsen för hans skull, säger han.