Skräcken under Robinson-tävlingen i vattnet: "En haj"

Caroline Persson Robinson 2023.
24-årige Caroline Persson tävlar i Robinson 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Robinson innehåller i vanlig ordning svält, överlevnad och starka känslor. Men i veckan ställdes en av deltagarna inför ett skräckmoment utöver det vanliga.

Det har varit en händelserik och spännande start i Robinson 2023. Deltagarna har utsatts för kluriga tävlingsmoment och svåra prövningar. Redan under första veckan fick flertalet deltagare lämna programmet genom utröstningar.

Lag syd-medlemmen Salam Al Zerkani var en av deltagarna som röstades ut redan andra dagen på ön 

 – Det här är bullshit, jag tycker att det är fel att jag ska åka ut på det här sättet, sa han då. 

Läs mer: Därför lämnade Salam Al Zerkani Robinson: "Det här är bullshit"

Amanda Högvik tvingades lämna Robinson

Salam fick en chans att tävla sig tillbaka, men valde att åka hem. En annan deltagare som fick en tuff start i programmet var Amanda Högvik som tvingades lämna på grund av hälsoskäl.

– Sedan jag blev sjuk så har jag väl känt mig ganska låg, jag känner hela tiden att jag ligger efter, att kroppen inte hänger med, sa hon. 

Läs mer: Därför lämnade Amanda Högvik Robinson: "Kollapsade"

Men det har även varit en del roliga händelser i programmet. I en av Robinson-tävlingarna skedde ett minst sagt skräckfyllt och komiskt missförstånd. 

Haj-incidenten i programmet

För att inte hamna i veckans ö-råd, skulle lagen lösa ett pussel i Malaysias klarblåa vatten. Mitt under pusslandet utbryter panik hos en av deltagarna som tror att det är en haj i vattnet.

– Det är en haj, säger Christopher Da Silva och syftade på pusslets motiv. 

– Var är den?, säger Caroline Persson i panik och fortsätter sedan: 

– Jag trodde att det var en riktig haj. 

Efter skräckhändelsen skämdes Caroline över missförståndet. 

– Jag hör att någon ropar "en haj" och sen inser jag att det är pusslet som är en haj. Jag tror att jag aldrig har skämts så mycket i hela mitt liv, säger hon senare i programmet. 

Faktum är att det faktiskt finns hajar i Langkawi, som är platsen där programmet spelats in. Förutom hajar, finns det även över 500 marina och sötvattendjur, så som pingviner och sälar där, enligt resehemsidan Kilroy

Så här såg haj-pusslet ut när det var färdigt: 

Foto: TV4.