Robinson-Sophies kollaps som tittarna inte fick se: "Allt blev svart"

Sophie Sörkvist från Robinson 2023.
Sophie Sörkvist berättar att hon tappade känseln i nästan hela kroppen. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Sophie Sörkvist kollapsade efter en tävling i Robinson. På sin Instagram berättar hon om de obehagliga scenerna som inte visades i programmet.

Långköraren Robinson har skapat heta diskussioner sedan programmets start 1997 och årets säsong är inget undantag. Inför 2023 års upplaga har underhållningsprogrammet kommit med en hel del förändringar, varav en av dem är att deltagarna är uppdelade i ett yngre lag (lag syd) och ett äldre lag (lag nord). Det här är något som har rört upp starka känslor hos tittarna. 

Ojämna lag i Robinson

Influencern Sanna Guidetti var en som tog upp ämnet. På sin Instagram delade hon sina tankar om att hon ansåg att det inte var ett rättvis lagfördelning. 

– Så ojämna lag är det i år, vilket jag tycker är skitdåligt. Hoppas att nästa säsong inte har så här ojämna lag. Det är knas, säger hon i en händelse på Instagram. 

Vidare kritiserar även Sanna det faktum att vissa lagmedlemmar gett bort sin del av maten som laget vunnit. 

Läs mer: Sanna Guidetti rasar mot Robinson: "Skitdåligt"

Olycksdrabbade lag syd

Trots att det yngre laget, lag syd, har presterat bra på tävlingarna och kammat hem större delen av priserna, har det tampats med andra problem. Deltagaren Amanda Högvik kollapsade på lagets strand första dagen på äventyret, hon skjutsades då till sjukhuset innan hon senare fick fortsätta sin tävlan i programmet under medicinering.

Amanda skickades därefter till Gränslandet efter ett dramatiskt ö-råd, hon tvingades sedan avbryta sin medverkan och åka hem. 

– Sedan jag blev sjuk så har jag väl känt mig ganska låg, jag känner hela tiden att jag ligger efter, att kroppen inte hänger med, sa Amanda i programmet. 

Läs mer: Därför lämnade Amanda Högvik Robinson: "Kollapsade"

Robinson-Sophie om kollapsen: "Helt nedbruten"

I veckan drabbades lag syd av ytterligare en kollaps som tittarna inte fick se. Deltagaren Sophie Sörkvist berättade på sin Instagram att hon efter en tävling nästan förlorade medvetandet. 

"Jag ihop totalt och allting blev svart. Min feber sköt i taket och passerade 40 grader väldigt snabbt och jag tappade känseln från huvudet och nedåt. Jag minns att kroppen frös så mycket att jag inte visste vad jag skulle ta mig till", säger hon i videon och fortsätter: 

"Jag fick väldigt mycket hjälp av läkarteamet på plats för att komma tillbaka in i matchen igen för jag var helt nedbruten. Jag vet inte om det var utmattning, förgiftning eller om det var något annat som hände men jag var "gone" i både kropp och knopp kände jag och jag var väldigt orolig att det här kanske skulle vara det sista för mig i Robinson".

Som tur är lyckades Sophie Sörkvist återställa sig den här gången och tackar både laget och läkarteamet som hjälpte henne.