Allt du behöver veta om menstrosor: Det hållbara alternativet till tamponger och bindor

Menstrosor
Menstrosor - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Vill du ha en bekväm mens utan engångsprodukter? Läs vår guide om menstrosor. Ta hand om dig själv och miljön på ett mer hållbart sätt!

Artikeln innehåller köplänkar. 

Menstrosor, eller periodtrosor, har blivit allt mer populära de senaste åren. Det är ett hållbart och ekonomiskt alternativ till engångsprodukter som tamponger och bindor. Men hur fungerar det egentligen? I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på allt du behöver veta om menstrosor!

Vad är menstrosor?

Menstrosor är trosor som är utformade för att kunna absorbera mensblod. De är gjorda av ett mjukt och bekvämt material som är töjbart för att ge en bra passform. Menstrosor finns i olika storlekar och absorptionsförmågor för att passa olika behov.

Fördelar med menstrosor

En av de största fördelarna med menstrosor är att de är återanvändbara. Det betyder att du inte behöver köpa nya trosor varje månad. Dessutom är de bra för miljön eftersom de minskar mängden avfall som produceras från engångsprodukter. Menstrosor är också bekväma att bära och kan vara ett bra alternativ för personer med känslig hud som kan reagera på de kemikalier som finns i vissa engångsprodukter.

Hur använder man menstrosor? 

Att använda menstrosor är enkelt. Du sätter på dig dem precis som vanliga trosor och byter dem när de är fulla. Efter användning ska du skölja dem i kallt vatten och tvätta dem sedan i tvättmaskinen. Det är viktigt att följa tvättinstruktionerna för att behålla menstrosornas absorptionsförmåga.

Var man kan köpa menstrosor?

Menstrosor finns att köpa i de flesta stora klädbutiker och online. Det kan vara bra att prova olika storlekar och absorptionsförmågor för att hitta det som passar dig bäst. Priset varierar beroende på var du köper dem och vilken kvalitet du vill ha.

Vilka menstrosor är bäst i test?

Lindex har många varianter på menstrosor. Både menstrosor med hög midja, menstrosor i string och olika absorptionsnivåer.