Vad betyder det att drömma om en person man gillar?

Vad betyder det om man drömmer om en person man gillar?
Vad betyder det om man drömmer om en person man gillar? - Foto: Mateus Souza/Pexels Milan Gaziev/Unsplash
Dela på Pinterest
Människor drömmer varje natt och ibland kommer man inte ihåg någonting när man vaknar. Men, ibland drömmer man härliga drömmar om någon man har ett litet extra öga för. Har du drömt om din crush och undrar vad det kan bero på? Här finns svaren!

Att drömma gör vi alla och när vi gör det kan dem handla om precis vad som helst. Anledningen till att vi drömmer är för att de hjälper oss att reglera, förklara, analysera och minnas händelser i livet. De flesta minnen vi har handlar om saker som händer i vårt vardagsliv och då verkar drömmar hjälpa till att sortera och göra mening av våra upplevelser.

De senaste åren har det blivit allt mer populärt att försöka tyda drömmar och man kan läsa på många olika ställen vad det betyder när man drömmer att man faller, blir jagad eller till och med tappar tänder. Men vad betyder det egentligen när du drömmer om någon du tycker om? Fortsätt läsa så hittar du svaret här!

Detta betyder det att drömma om sin crush

Eftersom drömmar är en blandning av många saker kan det vara svårt att tyda de till hundra procent. Det kan vara sånt du tidigare upplevt, sånt man känt och saker man tänkt på. Det är många olika faktorer som påverkar vad du drömmer om.

Att drömma om en person du gillar betyder ofta att du tänker mycket på personen under dagarna, både undermedvetet och medvetet. På nätterna drömmer oftast om något vi tänkt på under vår dag och har man en crush på någon så brukar den personen dyka upp i huvudet med jämna mellanrum.

Men det kan även ha en djupare betydelse och här hittar du några exempel på vad din dröm kan betyda.

1. Dröm om personen du gillar

Hur uppenbart det än kan kännas så är denna typ av dröm ett meddelande från ditt undermedvetna som visar vikten av personen i ditt liv. 

Är personen du gillar i drömmen på ett visst avstånd och du bara ser den, då kan det betyda att ni även har ett slags avstånd till varandra i verkligheten. Är det någon du är tillsammans med redan kan det betyda att ni har en period där ni har svårt att komma överens. Är det någon som inte vet om att du har känslor, då indikerar det på att det inte än är rätt tillfälle att berätta.

2. Dröm om att ni kysser varandra

Den här typen av dröm indikerar att du vill ha närhet och intimitet från personen. Om det är du som kysser personen indikerar det en önskan från din sida och en öppenhet för att utforska personen sexuellt.

3. Dröm om att någon är kär i dig

Att drömma om att någon är kär eller förälskad i dig indikerar på högt självförtroende och bra självkänsla.

4. Dröm om att ni har ömsesidiga känslor

Drömmer du om att du och personen du gillar har ömsesidiga känslor för varandra? Då kan det vara så att ni är på god väg. Denna typ av dröm sker oftast när du har starkt hopp och en tro om att det faktiskt kommer att bli ni två. 

Om du har denna typ av dröm – våga berätta hur du känner!

5. Dröm om sin kändiscrush

Många av oss har en kändiscrush i våra liv. Men det intressanta med att drömma om dem, är att det inte nödvändigtvis måste handla om den personen i sig. Drömmer du om Harry Styles? Då kan det vara en metafor för någon annan som står dig nära.

Kändisen kan vara en reflektion av dina personliga mål och drömmen kan betyda att du har någon inom dig som du behöver uttrycka eller definiera.  

Läs mer: Drömmer du om att du är gravid? Det här betyder det!