Sanna Guidetti ryter ifrån efter hatet mot John: "Fel på människor"

Sanna Guidetti ryter ifrån efter hatet mot John: "Fel på människor"
Sanna Guidetti sätter ner foten efter att hennes man, John Guidetti, fått ta emot mycket hat. - Foto: Johan Nilsson/TT, Instagram/@sannaguidetti
Dela på Pinterest
Sanna Guidetti tar tillfället i akt och sätter ner foten efter att hennes barn fått ta del av det hat som John Guidetti fått och får från personer som ogillar det han har för sig på jobbet.

Det gifta paret Sanna och John Guidetti flyttade nyligen hem till Sverige efter många år utomlands. Flytten innebar inte bara att de nu får möjligheten att skapa sig ett liv och en vardag tillsammans med sina nära och kära i Sverige, utan också att John fått ta plats i ett lag som spelar i Allsvenskan, närmare bestämt i AIK. 

Och John Guidettis jobb som fotbollspelare, det engagerar. Fotbollssupportrar – AIK-fans eller ej – runt om i Sverige uttrycker inte bara sina åsikter kring hur Guidetti agerar på jobbet på läktaren under matchernas gång, utan även i media, ute på offentliga platser och på sociala medier. 

Det har även visat sig att hatet har nått parets två barn, Nellie och Mason, något Sanna Guidetti berättar i sin podcast Högt i tak som hon har med sin vän Rosanna Charles.

Sanna Guidetti berättar om hatet

I avsnittet berättar Sanna att hennes son Mason hört när en person uttryckt att hen velat slå John, vilket gjort både mamma och pappa Guidetti mycket upprörda. 

– Det är fel på människor, säger Sanna i podcasten, varpå hennes poddpartner Rosanna menar att hatet är obefogat:

– John har ju fått oförtjänt mycket skit den senaste tiden. 

Sanna Guidetti poängterar därefter det faktum att John inte fått särskilt mycket speltid på fotbollsplanen den senaste tiden och haft en skadad vad som gjort att han tvingats sitta på bänken. Men trots det har har fått ta emot hat till följd av AIK:s spelande. 

"Man kokar ju över"

Men hatet påverkar inte bara John själv utan också, om inte mer, de runt omkring honom. 

– När någon gör något dåligt mot någon man älskar, man kokar ju över, säger Sanna Guidetti i avsnittet och tillägger:

– Jag vill bara försvara honom inför hela svenska folket.