Bianca Ingrosso sålde delar av Caia för 250 miljoner: "Största misstaget i mitt liv"

I den nya dokumentären "Imperiet Bianca" berättar Bianca Ingrosso att hon ångrar försäljningen av Caia. - Foto: Skärmdump/Imperiet Bianca, Tim Aro/TT
Dela på Pinterest
I den nya dokumentärserien "Imperiet Bianca" berättar Bianca Ingrosso att miljonförsäljningen av Caia är det största misstaget hon gjort i sitt liv. Läs mer här.

2018 grundades Caia Comsetics av Bianca Ingrosso, Vanessa Lindblad, Jesper Matsch och Mikael Snabbs. Omkring 18 månader efter att bolaget lanserats sålde grundarna av en del av bolaget – en försäljning som Bianca i dokumentären Imperiet Bianca berättar att hon ångrar. 

Riskkapitalbolaget Verdane Capital köpte 51 procent av Caia Cosmetics. Affären, den landande på omkring 250 miljoner kronor.

Verdane Capital har som mål att hjälpa bolag att växa ännu snabbare. I utbyte mot det får de ägarskap och plats i styrelsen. Då de äger mer än hälften av bolaget har de även "sista ordet".

Bianca Ingrosso ifrågasatte försäljningen 

I avsnittet berättar Bianca att hon innan försäljningen funderade på om de verkligen tagit rätt beslut. Att hon inte kände sig lika övertygad som övriga grundare. Hon var rädd att passionen i arbetet med Caia skulle bytas ut till allt mer fokus på pengar, vilket hon i dokumentären uttrycker blev till verklighet:

– Det enda jag hörde var folks siffror, säger Bianca i dokumentären.

"Största misstaget i mitt liv"

Hon berättar även att hon tycker det var ett misstag att sälja delar av Caia:

– Vi skulle aldrig ha sålt Caia om du frågar mig och jag ville inte det, säger hon i en synk i dokumentären och fortsätter:

– Det här är det största misstaget jag gjort i mitt liv.

Imperiet Bianca går att streama på discovery+ från och med den 11 maj och sänds på torsdagar klockan 20:00 på Kanal 5.