Följarna rasar – Bianca Ingrosso om Intimissimi-avslöjandet: "Låter ju inte alls bra"

Bianca Ingrosso om avslöjandet om dåliga arbetsförhållanden på underklädesföretaget: "Låter ju inte alls bra"
De som är anställda på underklädesföretaget Intimissimi som Bianca Ingrosso är ansiktet utåt för jobbar under dåliga arbetsförhållanden, visar en granskning. Nu rasar företagets kunder och Ingrossos följare. - Foto: Christine Olsson/TT, STELLA Pictures
Dela på Pinterest
De som är anställda på underklädesföretaget Intimissimi, som Bianca Ingrosso är ansiktet utåt för, jobbar under dåliga arbetsförhållanden, visar en granskning. Nu rasar företagets kunder och Ingrossos följare. Läs mer här.

Dåliga arbetsförhållanden på italienska Intimissimi

Det var tidigare i veckan som Aftonbladets 200 sekunder publicerade en granskning där de avslöjar att de arbetsförhållanden som anställda på det italienska underklädesvarumärket Intimissimi – ett varumärke som Bianca Ingrosso är ambassadör och ansiktet utåt för – lever och verkar i är "usla". 

Det ska bland annat handla om långa arbetspass, låga löner och mobbning, rapporterar Aftonbladet.

Bianca Ingrosso: "Låter ju inte alls bra"

När Bianca Ingrosso gästar SVT:s Morgonstudion tillsammans med sin manager Vanessa Lindblad berättar hon hur hon ser på det som kommit fram i granskningen. 

– Det låter ju inte alls bra, säger Bianca och fortsätter:

– Det här är ju någonting som vi självklart tar ställning till nu. 

Hon förklarar att hon och hennes medarbetare nu har en nära dialog med företaget, samt att de har "makten att se till att det blir en förändring".

Kunder rasar efter avslöjandet

Kritik kring det som framkommit i granskningen om arbetsförhållandena på Intimissimi bland annat på företagets officiella Instagram-konto. Några av kommentarerna lyder följande:

"Är kund sedan många år. Dock ej längre. Kommer inte köpa något mer förrän Bianca Ingrosso vågar ta på sig fintrosorna och stå upp för dessa kvinnor. Om du gör det så står du också upp för dig själv! Våga be om ursäkt å företagets vägnar och avbryt samarbetet. Det kvinnorna berättar att de utsätts för är vidrigt."

"Det här företaget är riktigt dåligt! De utnyttjar sina anställda, det handlar bara om att sälja. Stöd dem inte!"

"Vilket jävla företag. Hoppas verkligen att alla läser på innan dom handlar av detta företag."

Följarna ryter ifrån på Bianca Ingrossos Instagram

Även på Bianca Ingrossos Instagram syns kommentarer från följare som uttrycker sina åsikter kring det som kommit fram i granskningen:

"Bianca borde va tacksam att 200 har granskat företaget så hon kan avsluta samarbetet i stället för att försvara det."

"Bianca är ansiktet utåt och kan sätta press på företaget! Nu har hon chansen att visa lite hjärta!"

Andra håller inte med om att Bianca ska stå till svars kring vad som händer i butikerna hon är ansiktet utåt för:

"Är väl ändå lite hårt att Bianca ska stå för ansvaret hur de anställda i butiken haft det. Självklart kan hon ta ett ansvar att ta reda på vad det är som är fel men huvudansvaret ligger väl ändå på personalansvarig och vd:n. Nu blir dom gömda bakom Bianca som ska va ansiktet utåt som en hemsk person. Hallå liksom"

"MEN SNÄLLA NÅN, varför hoppar ni alla på henne? Jag tror nog att hon själv vet om vad hon gör!!"