Efter 8 år – Benjamin Ingrosso talar ut om nya beslutet: "Sorg"

Benjamin Ingrosso säger farväl till skivbolaget Ten music group efter åtta år tillsammans.
Benjamin Ingrosso säger farväl till skivbolaget Ten music group efter åtta år tillsammans. - Foto: Claudio Bresciani/TT och STELLA Pictures/F. Wennerlund.
Dela på Pinterest
Benjamin Ingrosso fortsätter göra succé och åker i sommar ut på turné runt om i Sverige. Men innan sommarturnéns start kom Benjamin med ett tydlig besked om framtiden.

Turnéaktuella Benjamin Ingrosso har en sommar fylld av musik framför sig. Mellan juni och september styr han nämligen skutan runt om i Sverige med sommarturnén Allt det vackra

Benjamin Ingrosso lämnar skivbolaget Ten

Men drygt en vecka innan turnéns start kom Benjamin Ingrosso med beskedet att han tackar för sig och lämnar skivbolaget "Ten music group". På Instagram skrev han en rörande meddelande till skivbolaget och passade på att tacka dem för tiden.

"När vi först sågs ville jag bara bli låtskrivare, men Ola (Håkansson) såg någonting mer i mig och lyckades efter 1 år av bara studiotid få mig att släppa och framträda min första låt som artist! Nu, 8 år senare har jag Ola att tacka för min karriär och där jag är idag!", skrev Benjamin på Instagram.

Han fortsatte sedan med att hinta om sin framtiden och vad som komma skall. 

"Med både nervositet och sorg men också pepp och nyfikenhet så är det nu dags för nästa kapitel i mitt liv!".

Även mamma Pernilla Wahlgren blir rörd av meddelandet. 

"Jag vet verkligen hur mycket Ola , Ters, Olivia och alla på Ten betytt för dig..! Så oerhört tacksam och glad att det var just där du fick starta din musikkarriär", kommenterade hon. 

Vad Benjamin tar sig an nu återstår att se! Vi önskar honom all lycka till!

Hyllades på Polarpriset

Den folkkära artisten uppträdde på Polarpriset med en egen version på låten "Wild world" med Yusuf "Cat Stevens" Islam. Framträdandet hyllades av såväl fans som branschkollegor, även Yusuf själv som personligen tackade Benjamin direkt på scenen. 

"Ödmjuk över reaktionerna från både publiken men inte minst kungafamiljen och att mannen själv, Yusuf, kom upp på scenen i slutet av framträdandet!!! Tack tack", skrev Benjamin på Instagram efter det positiva mottagandet. 

Läs mer: Starka reaktioner efter Benjamins framträdande på Polarpriset