Vinnaren av Paradise hotel 2023 – kulan kastas

Casper Wolter och Bella Andersson ställdes mot varandra i den avslutande kulceremonin i Paradise hotel 2023.
Casper Wolter och Bella Andersson ställdes mot varandra i den avslutande kulceremonin i Paradise hotel 2023. - Foto: Pluto TV.
Dela på Pinterest
Efter en spännande final med en krossad kula har en vinnare korats. Här är vinnaren av Paradise hotel 2023.

Den 14e säsongen av dokusåpan Paradise hotel stoppades efter att en deltagare anklagades för övergrepp under inspelningen. Kort därpå kom beskedet att den redan inspelade säsong 15 inte skulle sändas överhuvudtaget. En utredning av misstänkta sexuella övergrepp inleddes, med lades senare ned. 

Läs mer: Programledaren Nicole Falciani efter händelserna i Paradise hotel 2021

I februari 2023 blev det officiellt att rättigheterna för programmet köpts upp och den slopade säsong 15 av Paradise hotel trots allt skulle sändas – fast på Pluto TV.

Finalisterna i Paradise hotel 2023

Efter en lång och spännande säsong av det omtalade realityprogrammet var det två par som gjorde upp om den åtråvärda finalplatsen. Gabriella "Bella" Andersson och Casper Wolter samt Nicole Kikabidze och Olle Axeland. I vanlig ordning var det de utslagna deltagarna som fick rösta på vilket par som skulle mötas i den avslutande kulceremonin. Bella och Casper fick tolv av tio röster och blev därmed det vinnande paret i Paradise hotel 2023. 

Läs mer: Paradise hotel är tillbaka – här är alla deltagare

Bella Andersson kastade kulan Paradise hotel

Det sista momentet, kulceremonin, går ut på att deltagarna ställs mot varandra med varsin glaskula i händerna, under tiden höjs vinstbeloppet. Väljer någon av dem att kasta kulan, får den personen behålla pengarna. 

Vinnarna Bella Andersson och Casper Wolter hade tidigare lovat varandra att inte kasta kulan, men väl under ceremonin var det en av kulorna som kastades i backen. Det var Bella som valde att säkra 200 000 kronor och Casper lämnades därmed lottlös. 

– För att mitt hjärta krossades i det här hotellet och jag kom hit för hämnd, sa vinnaren Bella i programmet. 

Det blev ett minst sagt känslofyllt avslut, där Casper tröstades av de andra deltagarna. 

– Man kände sig lite lurad, absolut, sa en tårögd Casper och fortsatte: 

– Det var ett ögonblick jag kommer minnas livet ut. Se bara kulan smällas i backen, poff sa det. Kulan var väl mitt hjärta också, det var väl i kulan. 

Foto: Pluto TV.