Lancelot Hedman Graaf gör filmdebut – spelar popstjärna

Lancelot Hedman Graaf gör filmdebut som popstjärna
Lancelot Hedman Graaf gör filmdebut som popstjärna. - Foto: Stina Stjernkvist/TT
Dela på Pinterest
Lancelot Hedman Graaf debuterar som skådespelare med en roll i den nya filmen om Gyllene Tider. Peter Wahlbecks son Waldemar spelar Per Gessle.

Lancelot Hedman Graaf gör rollen som det folkkära popbandets basist Anders Herrlin i filmen som börjar spelas in i augusti.

Alla fem som fått rollerna som de fem bandmedlemmarna debuterar som skådespelare. Men Lancelot Hedman Graaf är den mest kända efter att ha gjort sig ett namn som kampsportare, artist och Let's dance-deltagare samt tävlat i Melodifestivalen.

Spelar tillsammans med Parnevik-sonen

Phoenix Parnevik spelar trummisen Micke Syd Andersson och gruppens stjärna Per Gessle gestaltas av Waldemar Wahlbeck, 19, son till komikern Peter Wahlbeck.

"Tänk att få vara född och uppvuxen i Halmstad och nu få spela en av denna stads största ikoner. Pappa är från Halmstad, Per är från Halmstad, min lärare skapade Gula Tidningen som är en Gyllene Tider-parodi. Det känns som att cirkeln är sluten", säger Valdemar Wahlbeck i ett pressmeddelande.

Tveksamhet från Per Gessle

Per Gessle var först tveksam till projektet, men ändrade sig.

"Efter att ha pratat länge och ofta med alla inblandade och att ha läst manus är jag superstolt och lycklig över det här projektet", säger han.

Filmen regisseras av Per Simonsson och får premiär nästa sommar.