Sanna Guidetti berättar om utpressningen – ville läcka privat material

Sanna Guidetti berättar om utpressningen: "Ville läcka privat material"
Sanna Guidetti berättar att hon och John Guidetti blivit utpressade och krävdes på pengar. - Foto: Johan Nilsson/TT, Instagram/@sannaguidetti
Dela på Pinterest
Sanna Guidetti berättar att hon och John Guidetti varit med om en utpressning.

Nyligen berättade Sanna Guidetti att hon tampats med ett fall hos Kronofogden. Sanna hade glömt att betala en skatt via sitt företag, vilket medförde att hon hamnade hos den nämnda myndigheten. 

– Jag är hos "kronan", vilket är helt sinnessjukt. Det är alltså i företaget, jag har glömt att betala skatt, berättade hon i sin podcast Högt i tak.

Du kan läsa mer om det här.

Nu droppar Guidetti ytterligare en händelse i podcasten som hon driver med sin vän Rosanna Charles

Sanna Guidetti berättar om utpressningen

Sanna och hennes man John Guidetti ska nämligen ha blivit utpressade på pengar – med ett hot om att deras privata och intima bilder och filmer skulle spridas.

Det hela ska ha skett för några år sedan, då paret bodde utomlands men var på besök i Stockholm.  

– Det här var tiden vi bodde i Manchester och ja, det fanns lite filmer på hans telefon som han då tappar mellan sängarna och glömmer bort den. Han hade två telefoner, så han tänkte ju inte på den, berättar Sanna i podcasten. 

Därefter förklarar hon att de efter två veckor blev varse att någon hittat telefonen och tänkte läcka det privata material som fanns på den om hen inte fick pengar.

– De ville nog läcka ganska mycket. Alltså det fanns ett och annat på den telefonen, säger hon.

Sanna Guidetti berättar att det hela löste sig genom att hennes man pratade med "sina personer", som i sin tur såg till att spridningen av materialet uteblev.

– Kanske hotade lite tillbaks, så vi fick tillbaka telefonen, berättar Sanna. 

Har du blivit utsatt för utpressning? Hit kan du vända dig

Att dela till exempel nakenbilder kan vara brottsligt. 

Det är olagligt att utpressa en annan person för att få någon att utföra handlingar som gynnar förövaren och orsakar skada för offret. Det kan till exempel innebära att förövaren får offret att betala pengar till denne.

Du kan läsa mer på polisens hemsida här.

Du kan läsa mer om lagen här.