Han är Amanda Schulmans ex-pojkvän – gift med kända modeprofilen

Han är Amanda Schulmans ex-pojkvän – gift med kända modeprofilen
Här kan du läsa mer om ett av Amanda Schulmans ex-pojkvänner. - Foto: Christine Olsson/TT, Malin Hoelstad/SvD/TT
Dela på Pinterest
Amanda Schulman flyttade hemifrån redan som tonåring för att istället flytta in hos sin dåvarande pojkvän. Här kan du läsa mer om Amanda Schulmans ex-pojkvän Oscar Engelbert!

Entreprenören och poddaren Amanda Schulman, 43, är idag gift med författaren Alex Schulman, 47. Men visste du att hon tidigare varit tillsammans med en annan känd profil? Läs mer om det här!

Amanda Schulman och Oscar Engelbert

I sin podcast Fredagspodden har Amanda Schulman vid flera tillfällen pratat om att hon flyttade hemifrån när hon var i 16-årsåldern, och att hon då flyttade ihop med sin dåvarande pojkvän. 

Hennes dåvarande pojkvän, miljardären Oscar Engelbert, 47, kommer från en juvelerarfamilj och Amanda och Oscar bodde på Djurgården i Stockholm under tiden de var tillsammans. 

Hon har även nämnt att hennes första pojkvän idag är gift med en känd modeprofil, Giovanna Battaglia Engelbert, 44, som även är den kreativa hjärnan bakom Swarovski. 

I poddavsnittet Var inte ensam berättar Amanda Schulman att den lägenheten hon och Oscar Engelbert bodde i tillsammans, ett litet hus på hans föräldrars tomt, idag tillhör den nämnda modeprofilens kläder och smycken. 

– Han är ju gift med en stor modeprofil, internationell. Den här lägenheten som var hela vårt liv. Det var ju liksom kök, sovrum, vardagsrum, toalett. En stor fin lägenhet, det var ju liksom ett helt liv, säger Schulman och tillägger:

– Det är idag hennes walk in closet. Inte för kläder, utan för skor och smycken. Hela mitt liv blev hennes sko- och smyckesgarderob. 

Idag arbetar Oscar Engelbert med fastigheter. 

Bodde ihop på Djurgården i Stockholm 

I poddavsnittet Nykär i sin partner berättar Amanda Schulman om sin livssituation då hon var tillsammans med fyra år äldre Oscar Engelbert:

– Jag bor ju då hos min kille på Djurgården. 

Hon fortsätter:

– Jag har noll pengar. Jag hade ju mitt barnbidrag. Jag bodde ju då hemifrån och det här barnbidraget på 800 kronor gjorde jag slut på på två dagar. Sen var det slut, så jag visste ju typ inte hur jag skulle komma hem med bussen. 

Amanda Schulman hade då hoppat av gymnasiet. 

Giovanna Battaglia Engelbert och Oscar Engelbert. Foto: STELLA Pictures

Oscar Engelbert och Giovanna Battaglia Engelbert gifte sig 2016

Oscar Engelbert och Giovanna Battaglia Engelbert gifte sig i Capri 2016 och har två barn tillsammans. 

Amanda Schulman gifte sig med Alex Schulman 2010. 

Paret har döttrarna Charlie och Frances samt sonen Louis tillsammans.

Vill du läsa mer om Amanda Schulman? Då kan du göra det här!

Läs merAmanda visar upp sin och Alex Schulmans lyxvåning – se bilderna