Penny Parnevik avslöjar sanningen bakom Parneviks: "Vi var..."

Familjen Parnevik och Penny Parnevik.
Penny Parnevik slog igenom i realityprogrammet Parneviks. - Foto: Vilhelm Stokstad/TT och STELLA PICTURES.
Dela på Pinterest
Familjen Parnevik bjöd in tittarna att följa sitt liv i realityserien Parneviks. Men planen var egentligen att Peg, Penny, Philippa och Phoenix inte skulle vara med i programmet. Nu berättar Penny Parnevik sanningen bakom beslutet.

I fyra säsonger fick tittarna följa folkkära familjen Parnevik i realityprogrammet Parneviks. I programmet bjöd familjen, som består av Jesper Parnevik, Mia Parnevik, Peg Parnevik, Penny Parnevik, Philippa Parnevik och Phoenix Parnevik, in kända gäster till sitt hem i Florida, USA. Det blev en stor succé och kammade hem "årets realityprogram" på Kristallengalan 2015. 

2018 sändes den fjärde och sista säsongen av den folkkära tv-serien. 

Det gör Parneviks idag

Mycket har hänt sedan programmets avslut. Barnen har flugit ur boet och Jesper och Mia har flyttat från det stora lyxhuset "Casa Mia". 

Äldsta systern Peg är artist och låtskrivare, Penny har hunnit bli mamma och arbetar som influencer, Philippa jobbar inom hållbart mode och yngsta syskonen Phoenix gör skådespelardebut i filmen om svenska bandet Gyllene Tider

Samtliga familjemedlemmar har blivit välkända efter sin medverkan, med undantag för Jesper Parnevik som redan var en välkänd golfare och son till Bosse Parnevik sedan tidigare. Men faktum är att barnen egentligen inte skulle vara en del av programmet Parneviks

Därför skulle Parnevik-syskonen inte vara med

I podcasten Inga beiga morsor, med Melina Criborn och Ellinor Löfgren, berättar Penny Parnevik Murray att programidén började med att hennes pappa medverkade i den fjärde säsongen av Carina Bergs tv-program Berg flyttar in. Produktionen ska då ha uppmuntrat familjen till att göra ett eget program, Jesper och Mia var till en början inte helt övertygade med till slut blev tv-serien av. 

– Vi var ganska unga, jag var typ 14 och min brorsa var kanske tio. Så de var såhär 'kan vi verkligen göra det här mot våra barn?'. Då var tanken att vi barn inte skulle vara med, så då skulle det bara vara mamma och pappa som bjöd in gäster, säger Penny i podcasten. 

Influencern berättar senare att produktionen gärna ville ha med barnen och efter diskussioner inom familjen valde fick även dem bli en del av programmet. 

– Vi var på, annars hade vi nog aldrig gjort det. 

Läs mer: Penny Parnevik om åldersskillnaden med Douglas: "Inte kul att berätta"

Parneviks comeback rutan

Jesper och Mia Parnevik återvänder till tv-rutan i äventyrsprogrammet Parneviks all in. Paret kommer gästas av några välkända profiler, men också sina nära och kära.