Peg och Penny Parnevik talar ut om pappans frånvaro: ”Det är därför…”

Peg och Penny talar ut om pappans frånvaro under barndomen
Peg och Penny talar ut om pappans frånvaro under barndomen. - Foto: Claudio Bresciani/TT/Ross D. Franklin
Dela på Pinterest
I podcasten Peg & Penny öppnar systrarna Peg och Penny Parnevik upp om barndomen och kosekvenserna av pappans frånvaro under golfkarriären.

I ett avsnitt av podcasten Peg & Penny öppnar systrarna Peg och Penny Parnevik upp om uppväxten i USA. De pratar bland annat om att barndomshemmet "Casa Mia" har sålts och om hur det påverkade deras mående som barn att ha en pappa med en internationell golfkarriär.

Förutom Jesper Parneviks framgångsrika golfkarriär, blev familjen Parnevik kända i samband med realityserien Parneviks, som sändes från familjens hem i Florida. I serien bjöd Jesper och hustrun Mia Parnevik in svenska kändisar till att gästa och leva i deras hem där även barnen Peg, Penny, Philippa och Pheonix bodde. 

Peg öppnar upp om traumat

Systrarna pratar om uppväxten med en pappa som ständigt var på resande fot och då förklarar äldsta systern Peg att hon tyckte att det var väldigt tufft. Hon beskriver frånvaron som en av hennes största trauman i livet och att hon alltid blev arg på Jesper när han åkte iväg på jobbresor.

– Undrar om det är hela din grundsorg, säger Penny i avsnittet varpå Peg svarar:

–Det är det. Jag har pratat med min psykolog om det.

Sedan fortsätter Penny med att även hon kände av frånvaron som liten och att hon vid ett tillfälle som tioåring fick en panikattack för att han var bortrest. 

"Straffade honom väldigt mycket"

Att ha föräldrar som reser mycket är vanligt och systrarna pratar om att det är ett vanligt fenomen bland barn att straffa föräldern som varit bortrest för att ge den dåligt samvete. Därav måste föräldern "fjäska" för barnet för att vinna tillbaks tilliten.

– Jag ville inte prata med honom när jag var liten, för jag var så 'du har lämnat mig'. Då fick han göra massor av saker med mig och skämma bort mig. Jag fick till exempel äta vad jag ville och dricka läsk, berättar Peg och fortsätter sedan:

– Det är därför jag är en 'fucked up' person. 

Läs mer: Douglas drag i relationen – Penny om avgörande frågan: "Han..."

Nytt hus och ny serie: Parneviks All In

Trots att Jespers golfkarriär påverkat hans barn är familjen kärleksfull och står varandra nära.

Nu har även ett nytt kapitel startat för Parneviks, då syskonens barndomshem sålts och Mia och Jesper har flyttat till ett mindre hus. Men det är inte det enda som har hänt – det kommer även en ny serie!

På Instagram presenterades nyheten om "Parneviks All In" som ska gå på Prime Video. Det kommer att vara en serie där paret Jesper och Mia ska bocka av saker på "livets bucketlist" och som handlas om drömmar, utmaningar och att utmana sina rädslor.