Hanna Friberg om viktkommentarerna: "Kan folk bara sluta..."

Hanna Friberg talar ut om viktkommentarerna
Hanna Friberg talar ut om viktkommentarerna. - Foto: Instagram @hannafriberg
Dela på Pinterest
Under en period fick Hanna Friberg ta emot kommentarer om hennes kropp. I podcasten Måndagsvibe sätter hon nu ned foten och ger svar på tal...

Hanna Friberg, 29 och Lovisa Wallin, 30 har drivit podcasten Måndagsvibe sedan maj 2019. I avsnitten pratar de om allt mellan himmel och jord och tar upp ämnen som både är djupa och lättsamma.

I ett avsnitt pratar vännerna om kroppshets under sommaren, och om deras egna självbilder. Lovisa berättar om hur det är för henne att se på sin kropp efter att ha varit gravid och Hanna öppnar upp om utseendeförändringen i vintras som ledde till många kommentarer och spekulationer. 

Läs mer: Lovisa Wallins lyxiga present från vännen: "Klarar inte av mer"

Hanna om otroheten och viktkommentarerna

Tjejerna öppnar upp om deras egna tankar kring skönhetsideal och kommer fram till att båda genomgått perioder där de mått bättre och sämre.

Hanna öppnar upp om när tiden efter att hennes ex varit otrogen under 2022, och att det gav henne mycket ångest över sitt utseende. 

– Jag jämförde mig med andra tjejer och det var vidrigt för jag har aldrig varit med om det innan, förklarar hon.

Sedan fortsätter influencern att berätta om viktnedgången hon gick igenom i vintras, och hur folk runt om henne hela tiden uppmärksammade hennes utseendeförändring. 

– Folk trodde att jag mådde dåligt för att jag gick ned i vikt, men jag tränade bara för Vasaloppet. Folk frågade om jag var okej hela tiden, och det var lite irriterande. Kan folk inte bara sluta kommentera andras kroppar?

Läs mer: Hanna Friberg svarar på barnfrågan: "Känns väldigt..."

 

Uppmanar unga tjejer

Nu uppmanar podd-duon alla tjejer, speciellt unga, att försöka bry sig mindre om hur kroppen ser ut och istället njuta mer av livet. 

– I slutet av dagen så spelar ditt utseende ingen roll. Det viktigaste är att DU mår bra och är lycklig, säger Hanna.

– Våra kroppar är inte oss. Jag ska lära mina barn att ha en balans i livet och ha så lite fokus på kropp som möjligt, tillägger Lovisa och fortsätter sedan:

– Förstå vad mycket man går miste om för att man bryr sig. Det är sommar och nu kör vi. Nu njuter vi!

Tidigare hamnat i blåsväder

Podd-duon är noga med att poängtera att de känner sig osäkra med att ta upp vissa ämnen utav rädsla att bli missuppfattade eller att något tas ur kontext. Det är nämligen flera gånger som tjejerna har råkat ut för en hel del hat efter kontroversiella kommentarer.

Det var i samband med svenska Victoria's Secret-kampanjen 2019 som duon fick motta stark kritik från både följare och andra influencers. De såg inte problemet med att företaget inte ville arbeta med andra människor än den "ideella vita kvinnan" och tyckte att Sverige blivit för "PK".

Efter avsnittet kom ut för fyra år sedan har både Lovisa och Hanna bett om ursäkt, samt tänkt om vad det gäller samhällets skönhetsideal.