Cara Delevingne om missbruket efter uppmärksammade videon: "Jag var..."

Supermodellen Cara Delevingne öppnar upp om missbruket
Supermodellen Cara Delevingne öppnar upp om missbruket. - Foto: STELLA Pictures / INSTARimages Landmark Media / Alamy
Dela på Pinterest
I september förra året blev en video på supermodellen Cara Delevingne viral på grund av hennes märkliga beteende. Nu öppnar hon upp om missbruket.

Det var i en paparazzi-video september 2022 som supermodellen och skådespelerskan Cara Delevingnes, 30, beteende började oroa fansen. Nu har det gått snart ett år sedan händelsen och i en intervju med ELLE  UK talar hon ut om den tuffa tiden.

Skrev in sig själv på rehab

I den uppmärksammade videon syntes modellen gå barfota på asfalten utanför en flygplats medan hon pratade i sin telefon. Hennes kroppsspråk och sätt att röra sig fick starka reaktioner på sociala medier och folk menade på att hon förmodligen var drogpåverkad. 

I intervjun berättar Cara att hon skrev in sig själv på rehab efter händelsen, och att hon under perioder har haft problem med missbruk av substanser, ångest och depression, vilket hon valde att gå ut med i samband med ryktena.

"Länge kände jag att jag gömde mycket för människor som såg upp till mig. Jag känner äntligen att jag kan vara fri och mig själv, fullt ut." Förklarar hon.

Nykter i nio månader

Supermodellen är inte den enda i familjen som haft svårt med missbruk. Trots hennes vackra ansikte och alla miljoner dollar hon tjänat på sitt utseende, ligger en historia om en mamma med heroinmissbruk och bipolär sjukdom under hela hennes uppväxt.

Nu har Cara varit nykter i nio månader. Sedan hon skrev in sig på rehab har hon gått igenom 12 stegs-programmet och har en sponsor, samt hjälp av vänner som gått igenom liknande situationer. Hon berättar även att vanlig terapi inte är något för henne, utan att hon istället träffar sin yogalärare via telefon några gånger i veckan.

"Ärligt talat, att mata mig själv kreativt är förmodligen den bästa egenvården jag kan göra. Jag känner att konst är terapi för mig."

Satsar på ny karriär

Nu när hon är nykter och på rätt spår igen, väljer Cara att lägga fokus på en ny karriär. Dagarna som supermodell har byts ut mot filmkameror och manus, och hon är en av få modeller som lyckats ta sig från catwalken till den vita duken.

Med filmer som Suicide Squad i ryggen är hon nu aktuell i amerikanska tv-serien American Horror Story, samt en kommande film med Divergent och The Fault In Our Stars-skådespelaren Shailene Woodley.