Zara Larssons krav efter obehagliga händelsen: "Minst en tjej"

Zara Larsson öppnar upp om maktmissbruket inom musikindustrin
Zara Larsson öppnar upp om maktmissbruket inom musikindustrin. - Foto: STELLA Pictures/Avalon/Fredrik Jonasson
Dela på Pinterest
Zara Larsson blev känd redan som ung och har gjort succé världen över. Nu öppnar hon upp om maktmissburket i musikindustrin och hur hon själv påverkats av det.

Zara Larsson, 25, har i en intervju med komikern Leigh Francis i tv-programmet Shopping With Keith Lemon, öppnat upp om de första åren i musikkarriären. Hon berättar att män i hennes närhet missbrukade sin makt och utsatte henne för obehagliga situationer, skriver Daily Mail.

Nu berättar Sveriges popdrottning om vad som hänt och sina nya krav när hon arbetar.

Läs mer: Här kan du läsa mer om popstjärnan Zara Larsson

Utsattes för maktmissbruk

I intervjun förklarar Zara att det kan vara svårt som kvinna i musikindustrin och att det funnits fler stunder under sina år som hon undrat varför andra människor sagt eller gjort vissa saker.

– När jag var väldigt ung tycker jag att folk missbrukade sin makt mycket, kom med riktigt olämpliga förslag eller rörde mig på opassande sätt, eller säger saker där man tänker 'varför sa du det?'

"Minst en tjej i rummet"

Efter att flera gånger ha upplevt obehagliga situationer under sin karriär har Zara numera en ny regel för sig själv när hon arbetar i produktioner – det ska vara minst en tjej i rummet. 

– Jag vill inte jobba med bara killar i rummet längre. I början gick jag bara med på det. Nuförtiden har jag åtminstone en annan tjej i rummet. Jag skulle älska att göra ett album med bara tjejer.

Tar tillbaka kontrollen

Förra året meddelade Zara att hon tog tillbaka kontrollen över sin musik från svenska skivbolaget TEN Music Group, för att starta sitt eget skivbolag, Sommer House. 

Senare i år släpper "Can't Tame Her"-sångerskan ett efterlängtat fjärde studioalbum och gör dessutom debut som skådespelare år 2024 i långfilmen "En del av dig".

Läs mer: Zara Larssons nya karriär: Gör skådespelardebut i långfilm på Netflix

För dig som behöver stöd och hjälp

Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer. 

Telefonnummer till kvinnofridslinjen: 020-50 50 50.