Hårda ord mot Hannah Widell efter tv-avslöjandet: "Pinsamt"

Kritik mot Hannah Widell efter tv-avslöjandet: "Pinsamt"
Hannah Widell är en av de nya drakarna i "Draknästet". - Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola, Morgan Norman /SVT
Dela på Pinterest
Nyligen kom beskedet att medieprofilen och entreprenören Hannah Widell, 48, är en av de nya gäst-drakarna i tv-programmet "Draknästet".

Hannah Widell driver bolag med systern Amanda Schulman

Hannah Widell har byggt upp imperium tillsammans med sin syster Amanda Schulman. De är grundare till bolaget Perfect Day – ett företag som de sålde till Björn Ulvaeus och EQT-grundaren Conni Jonssons bolag Pophouse 2021. 

Både Hannah och Amanda är kvar i bolaget, men Amanda som creative head och Hannah som vd. De producerar några av Sveriges största poddar, däribland Det skaverAlex & Sigge

Entreprenörsystrarna har även verkat inom andra områden som mode (Daisy Grace) och kosttillskott (Hers). För några år sedan köpte systrarna även upp skönhetssalonger som de drev en kort tid innan salongerna gick i konkurs. 

– Det var ett haveri, sa Hannah Widell när hon gästade SVT-programmet Min sanning i december 2022. 

Hannah Widell och Amanda Schulman ligger även bakom bokserien Två systrar, vinet Golden Year och skönhetsvarumärket All I Am Beauty

Hannah Widell har även jobbat inom tv, både bakom och framför kameran samt som fotomodell i unga år. 

Hannah Widell ny drake i Draknästet 

När SVT:s program Draknästet drar igång med en ny säsong syns både gamla och nya ansikten bland drakarna. En av de som är ny i gänget är multientreprenören Hannah Widell.

I podcasten Fredagspodden, som Widell driver med Schulman, berättar hon att hon det kommit både hejarop och mindre positiva åsikter till hennes inkorg sedan nyheten kom ut. 

– Alltså alla ni älsklingar som hör av er på dm. Peppen jag fick var enorm, förutom några män, berättar hon i podcasten och förklarar att hon annars väldigt sällan får meddelanden från män i sin inkorg. 

– Det som lyser igenom här är ju att de skakar av irritation, säger hon och utvecklar lite mer kring de meddelanden hon fått:

– Pinsamt står det bara, säger Hannah Widell.

"Jag ska inte få vara med där"

Widell berättar att det inkommit flera andra meddelanden från män, bland annat ett där det ska ha stått "töntigt, för du har ingen deg att stoppa in".

– Det här är då några av de som har skrivit då och som plötsligt ska poppa in för de kan inte hålla sig, utan de måste säga till mig. För här gick jag för långt, säger Widell i podcasten.

Hon fortsätter:

– Jag ska inte få vara med där. Det är det mest irriterande de någonsin varit med om. 

Systrarna Schulman-Widell utvecklar sina tankar om det hela och menar på att det kvinnor inte haft en lika självklar plats i entreprenörlandet som män.

– Det är ju just att det svarar så mycket på varför det tar så lång tid för kvinnor att komma in i styrelserummen, att få sitta på höga positioner eller att få investeringspengar, säger Hannah Widell i podcasten.

Amanda Schulman flikar in:

– Jag tycker det var ett väldigt bra val av SVT att ta med dig. 

Draknästet har premiär på SVT den 31 augusti 2023.