Amie Bramme Sey blir ny sidekick i "Idol" 2023

Amie Bramme Sey och Pär Lernström leder "Idol" tillsammans i höst.
Amie Bramme Sey och Pär Lernström leder "Idol" tillsammans i höst. - Foto: Jakob Dahlström/TV4, Maja Suslin/TT
Dela på Pinterest
Amie Bramme Sey blir ny sidekick i TV4:s "Idol" jämte programledaren Pär Lernström. Hon börjar dyka upp i fredagssändningarna när audition- och kvalveckorna är över.

Amie Bramme Sey, 36, blir ny sidekick i långköraren "Idol" jämte programledaren Pär Lernström, 43. Hon kommer snart att dyka upp i rutan på fredagssändningarna, när audition- och kvalveckorna är över.

– Fredagar är veckans bästa dag och den bör alltid vara fylld med musik, glädje och gemenskap. Jag är överlycklig att få spendera hösten med Idolfredag varje vecka tillsammans med Idolerna, Pär, juryn och tittarna. En dröm, säger Amie Bramme Sey i ett pressmeddelande.

Amie leder även den kommande säsongen av "The Bachelor" i TV4, samt har tidigare varit programledare för Grammisgalan, Guldbaggen och Elle-galan.

Poddar om rasism

Vid sidan av en karriär i traditionella medier har Bramme Sey de senaste åren också fått stor uppmärksamhet för sin podcast "Raseriet" med kusinen Fanna Ndow Norrby, där de diskuterar rasism, feminism, populärkultur och relationer. Podden lades ned 2022 och ersattes av "Amie & Fanna" – även den tillsammans med Ndow Norrby.

Bramme Sey menar att hennes engagemang i komplexa samhällsfrågor aldrig försvinner, utan snarare går i cykler.

– Det är ganska tungt och mörkt och påverkar ens eget liv så mycket. När jag får göra något som är så fullt av lycka, kärlek och glädje som att jobba med "Idol" eller "Bachelor" ligger det ganska bra för att väga upp. Sen får vi se vad som händer framåt, säger hon.