Katia Mosally öppnar upp om tuffa beslutet i Förrädarna: "Brutal ångest"

katia-mosally
Katia Mosally är även aktuell som en av jury-medlemmarna i "Idol". - Foto: TV4/Jakob Dahlström, Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
I senaste avsnittet av "Förrädarna" var det Jonas von Essens tur att packa sina väskor efter en utröstning planerad av förrädaren Katia Mosally. Nu berättar Katia om beslutet som tog mycket hårdare på henne än vad tittarna kunnat ana.

TV4:s nya underhållningsprogram ”Förrädarna” fortsätter att vara en känslomässig berg-och-dalbana för dess deltagare. Programmet, som handlar om att identifiera förrädare bland en grupp lojala deltagare, har visat sig vara psykiskt krävande för alla inblandade. I senaste avsnittet var det trogne Jonas von Essen, 32, som fick lämna tävlingen efter en utröstning planerad av förrädaren Katia Mosally, 36. Något som visade sig ta väldigt hårt på Katia som brast ut i tårar strax efter att Jonas fick lämna. 

Katia Mosally: "Brutal ångest"

Den brutala naturen av spelet, där lögnerna blir snårigare och spelarna tvingas till att ta mer drastiska steg för att överleva, tycks driva deltagarna till deras känslomässiga gränser. Katia Mosally, som tidigare under programmet hyllats för sin förmåga att köra dubbelspel, kände den här gången en överväldigande ångest över handlingarna som ledde till Jonas utröstning. 

Efter avsnittet har Katia tagit till sina sociala medier för att dela med sig av känslorna kring händelsen samt de dagboksanteckningar som hon förde dagen de skickade hem Jonas. Hon inleder inlägget med att berätta att hon länge kämpat med att tillåta sig själv att vara sårbar och visa sina känslor öppet.  

"Jag funderade länge på om jag skulle lägga upp nåt om detta. För att det här har varit förknippat med en brutal ångest jag haft sen vi filmade detta. Alla som känner mig vet att jag är väldigt personlig utåt, men sällan privat. Jag är inte den som gråter öppet. Jag kan räkna de som sett mig gråta i vuxen ålder på en hand. I alla fall fram tills idag. Jag har varit gråtfärdig, men alltid hållit det inne", inleder hon.

Hon fortsätter:

"Det var därför det här var så jobbigt. Jag kom till en punkt där det brast. Jag kunde inte värja mig. Och fy fan vad det brast ska ni veta. Är så tacksam till produktionen som klippte detta på ett respektfullt och kort sätt. Att offra Jonas var nog det jobbigaste FÖR ATT HAN ÄR SÅ SNÄLL!! Ni förstår verkligen inte. Han är det finaste vi har. Genomgod ända ut i längsta hårspetsen!"

Hon avslutar inlägget med att berätta att erfarenheten har fått henne att omvärdera sin inställning till sårbarhet och känslor:

"Jag försöker programmera om och inse att det är okej att våga vara sårbar öppet och att tårar inte är = svaghet"

Källa: Instagram/@katiamosally