Selena Gomez raderar sitt Instagram-konto efter kritiken: "Jag är färdig"

Selena Gomez har försvunnit från Instagram tidigare. Den här gången efter starka reaktioner på ett inlägg om kriget i Gaza. - Foto: Chris Pizzello/AP/TT, Instagram/@selenagomez, Evan Agostini/AP/TT
Dela på Pinterest
Selena Gomez har en av de största plattformarna på Instagram med sina 430 miljoner följare. Nu meddelar hon att hon raderar sitt konto till följd av den kritik hon har fått efter ett inlägg om kriget i Gaza.

Kriget mellan Israel och Hamas har blivit ett känsligt ämne i kändisvärlden och på sociala medier. Bland annat har modellen Bella Hadid, 27, och hennes familj mottagit dödshot efter att ha yttrat sig i frågan. 

Nu meddelar även artisten Selena Gomez, 31, att hon vill ta en paus från Instagram. Detta efter en hatstorm på ett tidigare inlägg från måndagen den 30 oktober, då Gomez inte tagit ställning i kriget.

Selena Gomez om pausen: "Jag är färdig"

Tidigare i veckan skrev Selena Gomez ut på sina sociala medier att hon bland annat "fördömer tortyr och mord" och att hon "önskar att hon kunde förändra världen", men menade att ett inlägg på Instagram inte gjorde någon skillnad. Många arga och upprörda kommentarer menade att Gomez gjorde sig själv till offer och att hennes plattform med 430 miljoner följare kunde hjälpa folk i nöd.

Till följd av kritiken meddelar Selena nu att hon tar en paus från Instagram:

"Jag tar en paus och raderar min Instagram. Jag är färdig. Jag stödjer ingenting av det som pågår"

Inlägget från den 30e oktober.

Källa: Instagram/@selenagomez

Inlägget från den 3 november.

Källa: Instagram/@selenagomez