Bianca Ingrossos ärliga ord om skräckupplevelsen

Bianca Ingrossos skräcknatt
Bianca Ingrossos skräcknatt - Foto: Youtube, MAX
Dela på Pinterest
Bianca Ingrosso har flera gånger berättat att hon känner sig stressad och upplever ångest. Nu har hon varit med om en nattlig skräckupplevelse.

Bianca Ingrossos, 29, framgångssaga tycks inte ha några gränser. Hon är programledare, tv-profil och driver flera framgångsrika företag: skönhetsföretaget Caia Cosmetics, smyckesmärket Ani Jewels och klädmärket Àvora Studios. 

Senast i raden av bolag är Mi-No Market, som Bianca har startat med sina bröder Benjamin Ingrosso och Oliver Ingrosso. Enligt sajten Breakit registrerade de bolaget Mi-No Market AB i början av 2023, ett företag som ska jobba inom export, import och försäljning av livsmedel. Och nyligen avslöjades att det bland annat kommer ingå pasta och tomatsås i sortimentet. 

Bianca om ångestattacken  

Bianca har alltså en hel del att stå i och är van vid långa arbetsdagar. Biancas mamma, Pernilla Wahlgren, 56, tycker att hon borde ta sig tiden att vila mer – speciellt efter en obehaglig händelse som inträffade när Bianca var på jobbet. 

I den nya säsongen av "Wahlgrens värld" berättar Bianca att hon är stressad, eftersom hon till vardags har möten, lanseringar, tv-jobb och andra förpliktelser som fyller dagarna. Bianca berättar att hon inte hinner vila, och hon sover dåligt om nätterna. Och vid tidpunkten för inspelningen av avsittet, hade hon också fått en ångestattack på jobbet. 

– Det har varit mycket på senaste tiden, så man är lite ur balans. Helt ärligt, jag satt och pratade om det igår. Jag vet inte om jag fick en panikångestattack, men jag fick tendenser på utmattningssyndrom, berättar hon i programmet och fortsätter:

– Jag har trott att jag har fått panikångestattacker förut, men det har snarare varit att jag har gråtit hejdlöst. Igår var det bara att jag skulle försvara mig själv och min kropp bara stängde igen. Jag tappade helt hörseln, så jag hörde inte vad någon sa. Min kropp började tingla och jag blev helt iskall. Sen satt jag och skakade och min mun stängde igen sig. 

MISSA INTE: Pernillas oro för Bianca – efter händelsen: "Gråtit hejdlöst"

Bianca Ingrosso har fullt upp med olika lanseringar. Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg

Bianca om skräckupplevelsen 

Men nu verkar det som att Bianca är inne i en stressig period igen. Strax innan klockan 04 på fredagmorgonen publicerade Bianca en story på sin Instagram där hon berättade om en skräckupplevelse. 

Sömnparalys hela natten, om och om och om igen. Jag har aldrig varit så här rädd för att sova”, skriver hon på en svart bild. 

Foto: Instagram/@biancaingrosso

Det innebär sömnparalys

Sömnparalys är ett tillstånd som innebär att du är förlamad i några sekunder eller minuter, i ett halvvaket tillstånd.

När vi drömmer, stänger hjärnan av de muskler som vi vanligtvis styr med viljan, vilket förhindrar att vi utför våra drömmar i verkligheten. Sömnparalys uppstår när denna avstängning sker medan vi fortfarande är medvetna. Vanligtvis är man inte helt vaken, utan befinner sig i ett övergångstillstånd mellan sömn och vaken, oftast innan man somnar eller vaknar.

Det är inte ovanligt att uppleva hallucinationer, som att känna närvaron av någon i rummet trots att man är ensam. Sömnparalys varar oftast bara några sekunder till några minuter. Även om det är ofarligt, kan upplevelsen kännas både obehaglig och skrämmande.

Sömnparalys kan drabba vem som helst och behöver inte vara tecken på någon sjukdom. Däremot verkar det finnas ett samband mellan sömnparalys och:

  • ökad stress
  • hög alkoholkonsumtion
  • sömnunderskott, till exempel i samband med skiftarbete

Källa: Doktor.se

stats