Svenska Lina i final i Vouges designertävling

Här är Linas bidrag till tävlingen
1 av 7
Här är Linas bidrag till tävlingen - Foto: http://cargocollective.com/linamichal/Heathen-Hearts-2013
Med inspiration från naturen och dekorativa element från svenska traditioner, som midsommar, kronbrudar och lövning, har jag velat jag göra något som är hämtat ur det egna svenska arvet, säger Lina om sin kollektion.
2 av 7
Med inspiration från naturen och dekorativa element från svenska traditioner, som midsommar, kronbrudar och lövning, har jag velat jag göra något som är hämtat ur det egna svenska arvet, säger Lina om sin kollektion. - Foto: http://cargocollective.com/linamichal/Heathen-Hearts-2013
Kollektionen blir en påminnelse, och en hyllning, av den moderna människans primitiva instinkt att smycka sig själv. berättar Lina.
3 av 7
Kollektionen blir en påminnelse, och en hyllning, av den moderna människans primitiva instinkt att smycka sig själv. berättar Lina. - Foto: http://cargocollective.com/linamichal/Heathen-Hearts-2013
Hon tog studenten från Beckmans i Stockholm i våras i samband med skolan.
4 av 7
Hon tog studenten från Beckmans i Stockholm i våras i samband med skolan. - Foto: http://cargocollective.com/linamichal/Heathen-Hearts-2013
Och har redan gjort en visning på Stockholm fashionweek för två år sedan
5 av 7
Och har redan gjort en visning på Stockholm fashionweek för två år sedan - Foto: http://cargocollective.com/linamichal/Heathen-Hearts-2013
Hennes lärare på Beckmans uppmanade henne att söka till tävlingen
6 av 7
Hennes lärare på Beckmans uppmanade henne att söka till tävlingen - Foto: http://cargocollective.com/linamichal/Heathen-Hearts-2013
Vi önskar Lina lycka till och hoppas så klart att hon kammar hem vinsten!
7 av 7
Vi önskar Lina lycka till och hoppas så klart att hon kammar hem vinsten! - Foto: Lina Michal
Dela på Pinterest
Lina är nu en utav 10 i final i Vouge designer tävling. Modette ställde 5 snabba till finalisten!

"Med inspiration från naturen och dekorativa element från svenska traditioner, som midsommar, kronbrudar och lövning, har jag velat jag göra något som är hämtat ur det egna svenska arvet." så beskriver Lina Michal själv sitt bidrag till tävlingen.

Det är Vogue Talents Young Vision Award som utsett henne till en utav de 10 finalisterna från över 400 deltagare. 

Lina gick ut Beckmans i Stockholm i våras fick precis reda på den glada nyheten att hon gått vidare. Modette ställde 5 snabba frågor till finalisten: 


Hur kom du på att du skulle söka till tävlingen?

– Min lärare på Beckmans, Göran Sundberg, uppmanade mig att söka. Jag är väldigt glad att han gjorde det.

Du är en av tio finalister från över 400 deltagare. Trodde du att du skulle gå så här långt? 

– Aldrig! Jag måste fortfarande påminna mig själv om att det är på riktigt, att jag är i final. Såklart var ju mina chanser inte mindre än någon annans, men det var så väldigt många starka designers i tävlingen, så jag vågade inte hoppas på något. Jag känner en himla tacksamhet för att ha kommit så här långt.

Varför tror du att du stack ut bland dessa 400 modeskapare? 

– Åh, det är svårt att säga. Det är ju en ganska märklig företeelse egentligen, att tävla i mode. I slutändan handlar det kanske inte alltid om vem som är bäst, utan vad folk har för personlig smak som röstar, berättar Lina och fortsätter: 

– Men jag tror att min kollektion stack ut med sin organiska känsla och detaljer. Bland många deltagare verkade skulpturala, stela former vara ett tema och jag gick åt andra hållet. Även om några av plaggen inte är så bärbara har de ett formspråk som jag tror att många kan uppskatta.

Vad vinner man och vad tror du att en vinst skulle innebära för dig?

– Vinsten är en feature på Vogue Talents och i italienska Vogue, att få producera en kapselkollektion hos Muuse, samt möjligheten att få producera custom-pieces. Det är en fantastisk möjlighet att få ut sin design på marknaden. Det största problemet när man vill nå ut som ny designer är ju att få folk att veta att man överhuvudtaget finns. En vinst hade varit ovärderligt.

Hur ser du på framtiden, kommer vi att få se dig på Stockholms modevecka inom några år?

– Tänk, jag visade faktiskt på Stockholms modevecka under mitt andra skolår, det var en upplevelse! Men nu dröjer det nog ett tag innan jag startar eget och har råd med visningar, jag är alldeles för luspank. Det ska däremot bli väldigt spännande att få utforska branschen och se vad jag kan lära mig innan jag designar under eget namn igen, säger hon till Modette och fortsätter:

– Men början på äventyret blir i alla fall ett halvår i New York hos Opening Ceremony, det ser jag väldigt mycket fram emot.


I bildspelet hittar du hennes bidrag till tävlingen. Vi på Modette säger grattis till Lina och ett stort lycka till!