8 enkla tips för att få fler följare på Instagram

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att ha många följare i sociala medier har sina fördelar. Här är åtta enkla knep till dig som vill få fler följare på Instagram.

1. Planera ditt flöde
Vad är syftet med dina bilder? Vad vill du förmedla? Vill du sälja saker, marknadsföra, eller vill du inspirera andra? Skriv en lista och gör upp en plan för din Instagram.


2. Hitta din nisch
Vad tycker du om och vad intresserar dig? Mode, inredning, eller kanske matlagning? Hitta din nisch som du vill bli förknippad med och utgå från den.


3. Använd högupplösta bilder
Använd högupplösta och ljusa bilder. Självklart går det bra att fota bilder med mobilkameran, men om du har möjlighet att investera i en bra kamera eller låna en av en kompis, gör det! Att ha högupplösta bilder i instagramflödet ger ett finare och proffsigare intryck. 

4. Redigera dina bilder

För att få till det där lilla extra i din bild kan du använda redigeringsappar. Idag finns det många riktigt bra gratisappar att välja mellan där du enkelt kan redigera dina bilder och lägga på fina filter. 

5. Matcha flödet så att det blir enhetligt
Hitta ett eget bildspråk och lägg upp bilder som matchar varandra och som har samma typ av redigering/filter. Detta gör att bilderna i flödet blir enhetligt och drar ögat till sig. 

6. Var aktiv i flödet och kommentarsfältet
Det handlar inte enbart om att posta snygga bilder, utan lika mycket om att kommentera och gilla andras bilder. För att få andra att upptäcka just dig, måste du visa att du finns. 

7. Inspireras av andra
Inspireras av andra stora instagramkonton, titta på deras konton, analysera och fundera över vad det är som gör dem så omtyckta. Kan du på något sätt hämta inspiration och idéer att applicera på ditt eget konto?

8. Använd hashtags 
Genom att använd relevanta hashtags kan andra lätt hitta dina bilder i olika flöden och därmed också hitta till ditt konto. Använd inte för många hashtags då det lätt kan ses som spam och irritera läsaren.

Läs mer: 
5 typer av bilder på Instagram som får folk att avfölja dig
Så mycket kan systrarna Kardashian tjäna på en Instagrambild

Gilla Modette på Facebook!