Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

9 saker som kommer få ditt hår att växa snabbare

Dela på Pinterest
Vill du ha långt hår nu, och inte om fem år? Då borde du spana in de här tipsen som kommer få ditt hår att växa i raketfart.

1. Vårda topparna noggrant

Slarva inte med håroljan och inpackningen. Desto mer du vårdar, desto längre tid kommer det ta innan dina toppar slits så du måste klippa av dem. En vårdande hårrutin kan skjuta upp frisörbesöket flera veckor, och under ett år så blir det då färre frisörbesök och desto fler centimetrar som du sparar.

2. Klipp dig sällan

Många tipsar om att klippa sig ofta när du vill spara ut. Men att springa och klippa sig varannan månad kommer inte ge dig långt hår då du precis hinner spara ut det du klipper bort. Försök vårda topparna och skjut upp dina frisörbesök tills du märker att det börjar bli dags att klippa sig.


3. Peela hårbotten

Hårbotten är full av olja, döda hudceller, hudflisar, rester av schampo och alla andra hårprodukter du använder. De kan blockera hårsäckarna och hindra ditt hår från att växa fritt.

4. Ät hårtabletter

Om du vet med dig att du inte äter en så pass varierad kost att du får i dig alla ämnen du bör så kan det vara bra att boosta kroppen med lite extra vitaminer för att kicka igång hårväxten.


5. Massera hårbotten

Det får igång blodcirkulationen så att hårsäckarna vaknar till liv. Dessutom är det megaskönt!

6. Skippa värmeverktygen på vardagarna

Försök att låta håret vila från plattång, locktång och hårfön till varje pris!


7. Krama håret tort – gnugga inte

När du gnuggar håret så sliter du det fram och tillbaks. Det skadar håret, och tovar det. Så krama det istället så torrt det bara går. Det kommer gå snabbare att föna det och det blir lättare att kamma ut det senare.

8. Investera i en bra hårborste

Att köpa en ordentlig hårborste kan svida lite i plånboken. Men den kommer vara skonsam mot ditt hår, hålla en livstid och om den är lite dyrare så kommer du vara desto mer rädd om den.


9. Köp örngott i silke

Att sova på håret sliter mer än vad man kan tro. Köp ett örngott i silke så ditt hår kan ligga skonsamt på kudden.

Mer: 

Så får du drömvolym i håret med fyra enkla steg

Få lyster och höstglow på tre minuter med Lisas kvällsrutin

Här är det magiska silverschampot alla bloggare använder

Gilla Modette på Facebook!