Söndagsfrukost: Baka snabba scones

Tjej som bakat snabba scones en söndagsmorgon
Gör snabba scones till söndagsfrukost - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
På söndagar är det härligt med lyxigare frukost. Varför inte baka scones snabbt och lätt på morgonen? Följ vårt enkla recept!

Söndagsfrukosten är en av de mest efterlängtade måltiderna på veckan, och vad kan vara bättre än att börja dagen med en härligt hembakad scones? I den här artikeln kommer vi att presentera ett enkelt och smakfullt recept på scones som du kan baka till din söndagsfrukost. Så, förbered dig på att skapa en riktigt god frukost.

Ingen mjölk hemma? – Ingen panik! Vi har ett recept på scones utan mjölk också! 

Läs mer: Saker du kan göra på helgen

Recept på snabba scones till söndagsfrukost 

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl 
  • 2 teskedar bakpulver 
  • 2 kryddmått salt 
  • 50 gram osaltat smör (kallt och tärnat)
  •  2 dl mjölk 
  • Vanilj (om man vill)

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 220°C
  2. I en stor bunke, blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljextrakt.
  3. Använd en degskrapa eller dina fingrar för att skära i smöret tills det liknar grova smulor.
  4. Blanda i smöret i bunken.
  5. Tillsätt gradvis mjölk till mjölblandningen, rör tills degen samlas ihop.
  6. Använd en sked för att klicka ut bullar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 12-15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  8. Servera varma med smör och sylt eller vispad grädde om önskas.

Läs mer:  Recept när du vill baka snabbt

Söndagsfrukost: Scones utan mjölk

Har du ingen mjölk hemma, inga problem! Här kommer ett recept på scones utan mjölk. 

Ingredienser:

  • 100 gram margarin
  • 2 dl vatten 
  • 8 dl mjöl
  • 6 tesked bakpulver 
  • 1 tesked salt

Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 225°

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. 

3. Skär margarinet i mindre bitar och lägg till det i mjölblandningen - knåda!

4. Lägg till vatten och fortsätt knåda till en jämn fast smet

5. Rulla ihop runda bullar med händerna som du plattar till och lägger på en plåt med bakplåtspapper. 

6. Lägg in plåten i ugnen och låt vara i 10 minuter eller tills dina scones är gyllenbruna.