Baka på nolltid: 3 recept som tar mindre än 30 minuter

Baka snabb brownie i micron
Baka snabb brownie i micron - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Sugen på något gott? Här kommer 3 enkla saker att baka snabbt. Varför inte bjuda gästerna på Brownie gjord i mikrovågsugn, eller en god chokladkaka?

I den här artikeln kommer vi att presentera tre enkla och snabba recept för dig som älskar att baka men inte har så mycket tid på dig. Från klassiska chokladbollar till nya och spännande smakkombinationer, så har vi något för alla. Våra recept är lätta att följa och ger dig möjlighet att imponera på dina vänner och familj med dina bakfärdigheter. Så ta fram dina ingredienser och börja baka!

Läs mer: 15 saker att göra med din kompis om ni är panka

Snabba chokladbollar

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 2 msk socker
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk

Gör så här:

  1. Lägg havregrynen i en skål.
  2. Tillsätt kakao, socker, strösocker och vaniljsocker och blanda väl.
  3. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Tillsätt det smälta smöret, mjölken till havregrynsblandningen och rör om tills det är väl blandat.
  4. Forma smeten till bollar med händerna.
  5. Rulla bollarna i strösocker.
  6. Förvara chokladbollarna i kylskåp i ca 30 minuter innan servering.

Micro Brownie

  • 3 matskedar mjöl
  • 2 matskedar kakao
  • 3 matskedar socker
  • 1 tesked hackade chokladbitar
  • 2 ägg
  • 1 tesked vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (Celsius).
  2. I en skål, blandar du mjöl, kakao, socker och chokladbitar.
  3. Tillsätt ägg och vaniljsocker och rör om till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en skål som är anpassad för mikrovågsugn.
  5. Grädda i mikron i ca 1 minut och 30 sekunder eller tills den är färdig.

Läs mer: Roliga saker att göra i helgen

Baka kladdkaka snabbt

Ingredienser:

  • 150 gram smör
  • 150 gram socker
  • 3 ägg
  • 150 gram mjöl
  • 75 gram kakao
  • 1 tesked vaniljsocker
  • En nypa salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (Celsius) och smörj en form (ca 20 cm)
  2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
  3. Tillsätt socker, ägg, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i smöret och rör tills det är jämnt fördelat.
  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Kontrollera att kakan är färdig genom att sticka i den med en tandpetare, om den kommer ut torr så är kakan klar.
  5. Låt kakan svalna lite innan du serverar.

Tips: Kladdkaka ska vara lite "kladdig" i mitten, så om du föredrar en mer "fast" kaka kan du låta den grädda lite längre. Du kan också toppa kakan med florsocker eller vispad grädde innan servering. Njut!

Läs mer: