Felix Sandman

Felix Sandman är en svensk artist och låtskrivare, född 1998 i Värmdö, Stockholm den 25:e oktober. Hans hela namn är Karl Felix Wilhelm Sandman.


Idag bor han i Stockholm och är tillsammans med sin flickvän Andrea Kallström. 


Felix Sandman var med i det svenska pojkbandet FO&O, tillsammans med Oscar Enestad och Omar Rudberg. Bandet har bytt namn många gånger, tidigare hette de The Fooo och The Fooo Conspiracy. Med låten “Gotta thing about you” deltog FO&O I Melodifestivalen 2017. Där kom gruppen på elfte plats.


2017 lämnade Felix Sandman bandet och började sin karriär som soloartist. I Melodifestivalen 2018 deltog han med låten "Every single day" som snabbt hamnade på topplistan på radio.


Felix Sandman har arbetat med artisten Benjamin Ingrosso och gjort låten “Tror du att han bryr sig". Under 2019 har de även gett sig ut på turné där de sjunger gemensamma, men också sina egenskrivna låtar.


Tillsammans har Benjamin Ingrosso och Felix Sandman podcasten “Livets liv”.


Under 2019 gör Felix Sandman skådespelardebut och tar plats i den nya svenska Netflix-serien “Störst av allt”. Där får tittaren se allt som händer efter en dramatisk skolskjutning.


På Instagram får vi följa Felix Sandman under namnet @felixsandman. Där har han över 270 000 följare och delar med sig av att leva livet som artist. 

Foto: Stella Pictures

1