Joakim Lundell

Joakim Alexander Lundell, tidigare Berg, är född den 9 oktober 1985. Han är mest känd från plattformen Youtube men skapar även musik samt är en före detta dokusåpadeltagare. 


Joakim hade en väldigt tuff uppväxt. Hans biologiska pappa, Thomas Aarö, var aldrig med i bilden. De första åren i hans liv var bra tills hans mamma hamna i en olycka. Det ledde till att hon blev beroende utav smärtstillande och blev en missbrukare. Under denna period fick Joakim tre nya syskon. Ett tvillingspar, Amanda och Jakob samt Christoffer. Deras pappa heter Thomas Berg och det är från honom Joakim fick sitt tidigare efternamn, Berg.  


Han blev först uppmärksammad i media år 2010 när han deltog i realityserien Kungarna av Tylösand som sändes på TV5. Kort efter det skapade han en blogg. Under den perioden var han tillsammans med Hanna Widerstedt, och de tillsammans hade en mini serie på Youtube. 


Joakim skapade även en lyckad musikkarriär för sig själv. Hans låt "All I Need" har nått platina x 3 i Sverige. De flesta av hans låtar har hamnat på topp 5 i Sverige listan. 2017 publicerade han en bok som handlar om hans tidigare liv och boken var mycket uppskattad av hans fans. Hans stora genombrott startades däremot när han började ladda upp ”Prank” videos. 


Sammanlagt har han vunnit Guldtuben sex gånger. När han vann Guldtuben 2016 friade till sin nuvarande fru, Jonna Lundell, på scenen. Efter giftermålet tog Joakim sin frus efternamn. De fick sitt första barn den 28 oktober 2018 som blev en dotter, Lunabelle Lundell. Idag lever de tillsammans med sina två hundar, Batman och Naffe, samt ponnyn Melle i en stor villa lokaliserad i Norrköping. 

Gabriella Bark
1