Astrologen: Så bjuder du ut en Kräfta – "kommer spinna som en katt"

Vem passar Kräftan ihop med och hur är den i sina relationer?
Vem passar Kräftan ihop med och hur är den i sina relationer? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Kräftan är känslosam och tar kärlek på stort allvar. Men hur får du hen på fall? Astrologen tipsar!

Är du Kräftan i solen eller har din Kräfta i Venus? Grattis! Och obs, om du inte förstår vad frågan betyder – läs den här tecken om soltecken och den här texten om venustecken!

Här går astrologen Astro-Alvis igenom allt du vill veta om Kräftans inre liv när det gäller hur den hanterar sina relationer.

Generellt om Kräftans relationer

Du som är Kräfta, eller har Venus i Kräftan, is all about that real family love! Kräftan hade gärna skippat alla första steg som leder upp till att man delar ett hem och familj med varandra. Kräftor styrs av månens moderliga och mjuka kraft, och deras ambition i relationer är att bli så nära och familjära med människor som möjligt. Detta gör Kräftan mycket sårbar och Kräftan vet mycket väl om detta. Därför är Kräftor inte superbra på att visa sitt intresse initialt, även i början av att dejta och hela processen som leder upp till att man bestämmer sig för att vara ihop. DÅ kommer Kräftans sanna kärlekskraft fram, och den är ENORM. När Kräftan känner sig trygg i en relation med någon så är det en skatt man hittat! 

Kräftor färgas av Månens känslosamma och omhändertagande karaktär, därför vill Kräftan bli älskad och älska på ett sätt där man TAR HAND OM varandra. Denna typ av kärlek ger ofta vibes av hur en förälder älskar en. Kräftor gör ALLT för människor de älskar, inklusive att ta hand om dem på alla sätt och vis. Kräftans kärlek är allomfattande, intuitiv, intim och ibland påträngande. Det kan låta ungefär så här: "Är du kall? Här är en filt.", eller: "Du måste vara hungrig, låt mig värma upp maten!". Och nåde den som inte tar emot detta vänliga omhändertagande, som ett uttryck för Kräftan kärlek. 

Kräftan är arketypen av moderskärleken: förstående, omhändertagande, empatiska och uppvaktande människor som gillar att mysa, ta de lugnt, ta hand om sina älskade och sina närmsta, villkorslöst och utan om och men. Ta emot kärleken!  

Kräftan älskar att njuta i vardagen

Kräftor njuter av att dela vardagen med någon, på en nivå av basala behov. Laga mat, baka, pyssla hemma, kramas i soffan, sova tillsammans, diskutera framtidsplaner kring hur ni vill ha ert hem och familj. Kräftans funktion är att skapa en familj, en trygg vrå där den kan slappna av och dit den kan dra sig tillbaks efter att ha mött världens känslor. Familj behöver inte per se innebära barn, men Kräftor är ute efter relationer där ni lever som en familj gör. 

Det är en lång väg från första dejten till familj, men när tilliten väl är där, så får du den absolut mest hängivna, mysiga och familje-orienterade person som går att hitta. Det är lätt att bygga ett liv, ett hem och en familj med en Venus-Kräfta och den är in for the long run. Mycket lojal mot människor den älskar och släpper in, och glömmer aldrig sina känslor för någon. Får du Kräftans kärlek, så har du den för ALLTID, om du inte sårar och skadar den. Då har du dess hat för alltid. Mycket starka och stabila i sina känslor, utgår Kräftan alltid från vad den känner, inte vad den hör och ser. 

Vilka tecken passar Kräftan ihop med?

Alla tecken som är villiga att vara lojala and go in for it, vad gäller relationer! Därför funkar Kräftor bra med Oxar, Stenbockar och Jungfruar, även Skorpioner och Fiskar brukar fungera väl med Kräftor. 

Hur flirtar Kräftor?

Så hur märker man om en Kräfta eller en Kräfta i Venus är flirtig? Kräftans flirtande går nästan obemärkt förbi... För det sker obefintligt, dolt och ofta oförståeligt för omgivningen. Otydligt till den grad att ingen skulle kunna MISSTÄNKA att Kräftan är intresserad av någon. Kräftan är en vulkan av känslor, som ständigt hålls tillbaka från att explodera, i risk att bränna sig själv och andra. Därför kommer Kräftor sällan uttrycka sitt intresse och bjuda upp till dans först, om inte de är HELT säkra på att det finns ett intresse tillbaka. Kräftan utsätter sig ogärna för emotionella risker med risk att bli sårad, och kommer sällan att springa efter någon. 

Däremot har Kräftor den intuitiva talangen och kan plocka upp någons väldigt subtila intresse för dem, och försöka antyda tillbaka att intresset är ömsesidigt. En Kräfta som uppehåller sig lite längre omkring dig, frågar hur du mår och verkar intressera sig för din familj, dina behov och välmående, är troligtvis en intresserad Kräfta. Däremot kan det ta lång tid om någonsin att få höra från en Kräfta: “Vill du gå på dejt med mig?”. 

Hur imponerar man på en Kräfta?

Så om man är intresserad av denna Kräfta, hur ska man ragga på den och få den att se en? Kräftan utstrålar en sensuell, mjuk och djup kärlek, som får en att vilja vara en del av den personens liv direkt. Man känner sig trygg och älskad med en Kräfta, och det är precis vad du ska ge tillbaka, för att imponera på en Kräfta. Kräftan behöver knappast ge sig ut på äventyr och erövra världen, den vill hellre erövra trygghet och välbefinnande i privat, och i en relation. 

Var beredd på att Kräftan kan pendla starkt i känslor och inte alltid veta varför. Vet med dig att Kräftor mår DIREKT bättre när de får sova och äta. Kräftor imponeras av människor som är på riktigt intresserade av dem och vill bli en del av deras liv. På så sätt är Kräftan lätt att imponera på. Var beredd på att utbyta och dela alla typer av känslor, men även få möta emotionell "avstängdhet" och kyla när Kräftan inte är in the mood. 

Det här ska du ge din Kräfta

Får Kräftan dock en kram och får höra att den är älskad, så kommer den spinna som en katt och inte behöva så mycket mer än så. När det kommer till dejtande, så kommer hemma-dejter bli de dejter där du får se den faktiska personen. Utanför hemmet kan Kräftor känna sig ganska stela och överväldigade, och stänga ner sitt sanna jag. Filmkvällar, laga en middag tillsammans, spelkvällar och prata om livet, det brukar vara ett vinnande koncept för våra Kräftor! Ett intresse och umgänge med varandras familj, är något som får Kräftor på fall! Alltid älskad av sin partners familj, är detta någon som gärna går på släktmiddagar och spenderar helger med sin och sin partners familj. 

Vilket kärleksspråk talar Kräftan?

KÄNSLOR. Därför kan relationer som inte är 100% genuina blir svåra med Kräftor. Kräftan är mycket känslig och påverkas djupt av andras ord och åsikter om den. Den missförstår gärna det den uppfattar från andra till sin nackdel, och kan stänga in sig i sina egna farhågor och osäkerheter, och med det också utestänga sin partner om den inte känner 100% trygghet och tillit. 

Kräftan behöver på riktigt känna att någon älskar den, för att kunna älska så häftigt tillbaka. Kräftan kommer kanske fortsätta relationen med dig, och inte avsluta den direkt själv, men en oälskad Kräfta är inte en person du vill ha i ditt liv. Det kommer inte bara göra ont att se din Kräfta våndas, men det kommer också lämna djupa emotionella spår i dig. Så, älska en Kräfta fullt ut eller inte alls! 

Uppstod det några frågetecken? Inga problem – HÄR kan du kontakta vår astrolog om du har någon fråga!