Allt du vill veta om Kräftan: datum, egenskaper, turdag

Kräftan är en riktig hemmakatt! - Foto: Skärmdump Astro-Alvis Instagram / Unsplash
Dela på Pinterest
Vem är den mysiga Kräftan? Läs allt du vill veta om Kräftans stjärntecken med astro-Alvis stora guide!

Är du en varm, snäll och omhändertagande person? Grattis, då är du kanske en Kräfta! Här går astrologen Alexandra Alvis igenom allt du behöver veta om Kräftans stjärntecken.

Allt du vill veta om Kräftans stjärntecken

Nu kan vi inte vänta mer – här är allt du vill (och inte visste att du ville) veta om Kräftan!

Kräftan: Datum

22 juni - 22 juli

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Kräftan: Sinnen

Kräftans stjärntecken styr över bröstkorgen, brösten och magsäcken.

Kräftan: Karriären

Kräftan är känd för sin starka omhändertagande sida. Perfekta yrken för detta tecken är: familjeföretag, barnmorska, förskolepedagog, kock, barnpsykolog, bartender, restaurang, skogsägare, vård.

Kräftan: Symbol

Klöver, hjärta.

Kräftan: Färg

Alla nyanser av grönt, krämfärgat och vitt.

Kräftan: Tursamma dagar

Måndag och söndag.

Kräftan: Tursamma datum i kalendern

2, 7, 11, 16, 20, 25, 29.

Kräftan: Planet

Månen.

Kräftan: Element

Vatten.

Kräftan: Tarotkort

The Chariot/Vagnen.

Kräftan: Månadstenar

Månsten, pärlemor, selenit, karneol, orange calcit, citrine.

Hur är Kräftan?

Månens mystiska kraft speglar sig i Kräftan – som är ett känsligt och högst emotionellt tecken. Kräftan är en mycket mjuk, ibland sårbar, snäll och omhändertagande person. Kräftan kan då sannerligen ge absolut allt – och lite till – till människor som den älskar. Det som blir Kräftans stora utmaning är att komma ihåg att ge lika mycket kärlek till sig själv. Tänk om Kräftan kunde ägna lika mycket energi åt att ta hand om sig själv, så som den så ihärdigt, aktivt och plikttroget ger till andra! Framför allt människor som Kräftan känner starkt för. 

Kräftan, precis som Månen som den styrs av, är receptiv och frodas bäst i trygga och varma relationer, för att skina sitt eget ljus tillbaka lika starkt. 

Kräftans styrkor – och svagheter

Kräftan är kardinalt (aktivt) vatten som vet hur den får sin vilja igenom, och det är genom att ihärdigt och påstridigt ge av sin värme, känslighet och omhändertagande till andra. På det sättet kan Kräftan gå tillbaka det den behöver från andra. Det här gör givetvis att Kräftan har en fallgrop, och det är att lägga sin trygghet och välmående i andras händer. Kanske till och med avskärma sig från andra helt på grund av rädslan att de kan skada sin trygghet och välmående. 

Kräftan "vibear" med allt i sin omgivning

Kräftan har ett elefantminne som står ut från mängden, men tenderar mest att minnas det goda, och ha överseende med andras snedsteg ganska länge. Kräftan är djupt sentimental och har en monstruös intuition och förmåga att känna av “vibes” – vare sig det gäller platser, saker eller människor. 

Kräftans gåva är att vara så pass inkännande och receptiv för andras behov, att den plockar upp saker om andra ett par minuter innan personen själv vet om vad den behöver. Därför kan Kräftan knyta ytterst starka och intima band till människor, och djur – men även saker och platser som den tycker om. 

Kräftan är allas vår hemmakatt

Det finns ett emotionellt värde i många småsaker för Kräftan, som mår bra av sina rutiner och dagliga “hemma-beteenden” som den förvärvar sig. Ingen kan mysa ner sig och andra så som en Kräfta kan! 

När Kräftan är ur balans, så är det en ledsen, vresig och ilsken person som enkelt utmanar andra kring varför den får mindre än vad den ger, eller stänger dörren till sin mysiga värld helt och hållet. Men om Kräftan i stället är i balans är det den ultimata älskaren, föräldern, kompisen, partnern och är svårslagen kring sin förmåga att skapa familjeband med andra. Ingen kan älska så mycket, så riktigt och så djupt som Kräftan, och därtill visa det i dagliga ord, fysiska gester och uttryck av känslor. 

Den oskyldiga Kräftan kommer alltid värdera det som får den att må bra före allting annat, och den som får en Kräfta att må bra, kan bara skatta sig lycklig! 

Läs mer om:

Vågen

Stenbocken

Oxen

Fiskarna

Tvillingarna

Jungfrun

Väduren

Skytten

Lejonet

Vattumannen

Kräftan

Skorpionen

och här kan du läsa mer om ALLA stjärntecken!

Kräftan horoskop – läs om kräftan idag här!

Är du Kräfta? Är du nyfiken på hur din dag, vecka, månad eller ditt år kommer att se ut? Då kan du läsa våra horoskop här!