Så förför du en Vädur – finns en detalj alla borde känna till

Vilka stjärntecken passar Väduren ihop med? - Foto: Unsplash / Unsplash
Dela på Pinterest
Har du Venus i Väduren? Då tar du vad du vill ha – "'cause if you liked it then you should have put a ring on it." Här avslöjar astrologen allt du vill veta om Väduren i relationer...

Har du Väduren i din Venus? (Obs! Om du inte förstår den frågan – läs den här texten om vad ditt Venustecken är och hur du tar reda på det!)

Här går geniastrologen astro-Alvis igenom Venus i Väduren – och hur det styr både våra preferenser, våra attraktioner och vilka tecken vi är kompatibla med både som vänner, familj och i kärleksrelationer.

När astrologer tittar på kärlek och relationer i ett horoskop för att bedöma ens kärleksspråk så är det inte först och främst genom att titta på ens soltecken, (det som i folkmun brukar kallas ens stjärntecken). Istället intresserar sig astrologen för att studera ditt venustecken. Det är nämligen det tecknet du har i din Venus som kommer vara primärt avgörande!

Nedan skriven text utgår alltså från Väduren i Venus. Du kan, om du vill, endast applicera ditt eller någon annans soltecken på nedan beskriven text, men det troliga är att det inte kommer beskriva just hur man förhåller sig till relationer i ens liv, eftersom det är Venus som styr känslorna – inte Solen!

Så funkar Väduren generellt i relationer

Väduren, i sann krigsanda, har samma förhållningssätt till kärlek som till bråk. Att "kärlek börjar med bråk" måste ha blivit myntat av en Vädur! Väduren är okomplicerad till sin natur – den letar sällan efter omvägar eller planerar olika sätt att charma någon på. Nej, Väduren är som rättfram, modig och tydlig – även i kärlek och relationer. Vill ha? Då tar du det! 

Det är planeten Venus som styr kärlek och relationer – och har du Väduren i ditt venustecken betyder det att du är långt hemifrån (till skillnad från Venus hemmatecken, som är Vågen). Eftersom Vågens hemtecken är i just planeten Venus är en våg van vid att charma andra omkring sig på ett mer klassiskt vis. Men när Väduren är i Venus får Venus (oavsett kön) en betydligt mer "maskulin" och "aggressiv" approach till hur man skapar relationer med andra. 

Så var hör Väduren hemma? Jo, hos Mars. Därför får Väduren i Venus en påstridigare karaktär och slår gärna på stora trumman när det kommer till kärlek. Den bygger relationer snabbt, tar för sig och gör det med intensitet och passion.

Människor med en Venus i Väduren blir ofta snabbt förälskade (eller tror sig bli det, så länge attraktionen och impulsen finns). De är ofta tydliga och direkta i sitt sätt att närma sig andra människor på, och ser inget i att dölja sitt intresse för andra. Vädurs-Venus är en bubblande vulkan, redo att explodera när som helst. Passion, ilska, adrenalin... det spelar ingen roll vad som händer, bara Vädurs-Venus får kulminera, explodera och lugna ner sig till nästa gång. Själv eller med någon annan att dela äventyret med. Så älskar Vädurar!

Baksidan av detta sätt att relatera. Och det är som vanligt med Väduren generellt i alla tecken – impulsiviteten ihop med att ett sådant brinnande intresse i andra, kan också väldigt snabbt sluta brinna och intresset är generellt ofta intensivt men flyktigt, och särskilt ombytbart hos Väduren. 

Hur imponerar man på en Vädur?

Så du råkar veta att du är intresserad av någon som har sin Vädur och Venus? Då behöver du lite straight forward-tips till hur du ska impa på detta rättframma, tuffa tecken. Det första som är bra att tänka på är att vara aktiv. Säg inte nej. Våga. Utmana. Skapa en känsla av att ingenting är omöjligt och att att du testar allt. Vill du hoppa upp på motorhuven och ge dig ut och åka skidor en tisdagsmorgon istället för att gå till jobbet? Gör det! Det kommer Vädurs-Venus att uppskatta mycket. Ha en brinnande passion för varandra och visa på hur mycket du älskar din Vädurs-Venus genom att följa med på alla dess äventyr. Passion kommer från att GÖRA något med en Vädur-Venus. 

Om du visar tydligt att du är intresserad, och Väduren svarar med att visa intresse tillbaka, så kommer de visa det tydligt. Vädurar är inga människor som räknar partners eller har några fördomar kring kärlek eller sexualitet. Man gör väl det man vill ha! 

Venus i Väduren är inte särskilt taktisk alltid, och kan vara lite väl framfusig och påfrestande för personer med "lugnare" Venus-placeringar. Venus-Väduren i dejting kan vara besvärande för andra Venustecken, som tycker att det finns ett visst ramverk för hur och när man inleder en relation och dejtar. Hos Vädurs-Venus är det nämligen ord och inga visor. Det är MÅSTE HA och det är MÅSTE HA NU.

Hur förför man en Vädur?

Det finns en liten extra känslig "detalj" för någon som är Vädur i Venus... Och det är en extra känslighet kring allt som kretsar kring huvudet och sinnena. Stryk över håret, pannan – titta länge på varandra. Förför med ögonbindel, smak och doft-sinnen. Det ger den kicken som Vädur-Venus uppskattar. Testa så får du se!

Vilka stjärntecken passar Väduren ihop med?

Så vilka stjärntecken passar Väduren ihop med? Jo, först och främst identifierar sig Väduren gärna tillsammans med de andra eldtecknen: Lejonet och Skytten. Även Vågen, som står i opposition till Väduren, balanserar upp den påstridiga och ofta impulsiva Väduren med mer "Venusnära" sensualitet, mjukhet och njutning. Även Tvillingarna brukar finna det intressant med impulsiva Väduren. 

Vilka stjärntecken passar Väduren INTE ihop med?

Väduren kan ha svårt att vara i relation med Fiskarna och Kräftan, som saknar den känsligheten och empatin som behövs i deras relationer. Skorpioner tar sig gärna an Vädurar, men lämnar först, då de märker att det inte finns det djup de behöver där.  

Hur vet man om en Vädur flirtar med en?

Vädurs-Venus intresse går inte att ta miste på, för Väduren lämnar ingen plats för mystik. Väduren möter sina ragg med öppen, glad, orädd och inbjudande attityd. Här behövs inget lirkande eller omvägar för att skapa trygghet och förståelse först, som med vatten- eller jord-Venus. 

Vädurs-Venus går hem på första dejten, ringer dagen därpå och bjuder ut till fjällstugan i en vecka, även fast ni träffades igår. Men bara om den har fattat tycke för dig. :) Vädurs-Venus behöver inte lång tid för att bli kär eller intresserad, antigen exploderar den med känslor direkt eller så känner den ingenting för dig.

Den är gränslös på ett sätt där man kan bli alldeles överväldigad av den starka ström känslor och handling som kommer från den. Människor med Vädurs-Venus lever ofta ett väldigt aktivt liv, och tänker inte länge innan de gör något. Det är väl bara att göra, om man känner för det?

Vilket kärleksspråk talar Väduren?

HANDLINGAR är kärleken för Väduren. Venus i Väduren blir kär i allt som den får en adrenalinkick från, och kan därför ofta bli kär eller intresserad i samband med aktiviteter av extremare sort, där adrenalinet frisläpps. 

Tips att göra på dejten med en Vädur

Dejter med en Vädurs-Venus bör vara av det aktiva slaget för bästa förutsättningar. Det kan vara allt från Escape Room, klättring, åka skidor, vara ute och festa, gå på sport-event, tävla i något, spela spel eller spela ett parti biljard. Vädurs-Venus är inte pryd och besitter en rå sexualitet, som den kommer vilka uttrycka mot människor den är attraherad av. Flörta vilt eller gå direkt pang på rödbetan.

Vädurens preferenser vad gäller fritid och smak är just saker som har med adrenalin och extrema aktiviteter att göra. Det är inga pysselmänniskor som sorterar hemma i garderoben och tar det lugnt i trädgården. Vädurs-Venus sticker iväg på en weekend spontant och är gärna ute och springer eller dansar, eller vad det nu än kan vara som har en aktiv karaktär!

Fick du inte svar på allt du ville veta? Eller uppstod det kanske funderingar? Ställ alla dina frågor till vår astrolog – läs mer här!