Mest läst

Här är allt du vill veta om Venus i ditt stjärntecken

Vad är ditt Venustecken? - Foto: Unsplash / Pexels / Unsplash
Dela på Pinterest
Venus i tecknen styr vad vi attraheras av, vad vi älskar och vad vi är passionerade kring. Det styr också vår självkänsla. Här kan du läsa allt om vad Venus styr i horoskopet!

Vad är ditt venustecken – och vilka aspekter i livet styr Venus i horoskopet? Det vet Astro-Alvis, Modettes egen astrolog! Här kan du passa på att ställa alla dina astrologifrågor till henne.

Venus i horoskopet

Inom astrologin studerar man himlakropparnas rörelser, hur himlavalvet såg ut just när du föddes, och hur himlavalvets positioner just nu påverkar ditt inre känsloliv. En astrolog talar om olika tecken varje människa har. Det tecken du själv adresserar som ditt stjärntecken kallar en astrolog för ditt soltecken. Det är bara ett av många tecken du har! Du har även ett Venustecken. Och beroende på vilket stjärntecken du har i din Venus påverkas olika aspekter i ditt liv. I Venus fall är det kärlek, passion och känslolivet som påverkas.

Venus är den andra planeten i solsystemet, nästan lika stor som jorden. Den kallas ibland för jordens tvilling. Inom astrologin symboliserar Venus även Afrodite – kärleksgudinnan i romersk mytologi.

Läs också: Allt om Ascendenten och hur den påverkar ditt horoskop

Vad är mitt Venustecken?

För att ta reda på ditt Venustecken behöver du räkna ut hela din "bitch chart" eller natal chart. Det kan du enkelt räkna ut här!

Vad står Venus för i mitt tecken?

Venus i horoskopet, den sköna Afrodite, visar på hur vi relaterar till omvärlden och oss själva. Venus visar alla relationer i våra liv. Inte bara kärleksrelationer! Framför allt står Venus i tecknet för kärleken och relationen vi har till oss själva – vår självkänsla. Venus startar nämligen med kärleken till dig själv, hur du värderar dig själv, din smak, ditt utseende, din sensualitet, dina intressen. 

Läs också: Vad är ditt måntecken? Allt om månen i ditt stjärntecken

Venus styr vår passion och det vi älskar

Det kända ordspråket “För att älska andra måste du börja med att älska dig själv” är i synnerhet applicerbart när vi talar om Venus i horoskopet. Venus visar den initiala förmågan att skapa relationer till omgivningen, hur du älskar – och hur du vill bli älskad. 

Venus visar hur vi helst klär oss, hur vi socialiserar, flörtar på och attraherar det vi vill ha.

Venus styr också det vi inte gillar

Venus i horoskopet visar vårt personliga värderingssystem. Vad vi älskar, hur vi älskar, vem vi älskar, men även vad vi inte gillar, älskar eller tycker om. Venus i tecknet visar vad vi naturligt dras till och attraheras av, vare sig det är en aktivitet, en person, en sak, en smak, en färg, ett klädesplagg, ett intresse. 

Det visar vad individen vill ha, och inte vill ha. Venus placering visar vårt primära kärleksspåk, vad och hur vi ger i relationer och vad vi vill få från våra relationer, hur vi vill bli älskade. 

Venus är feminin kraft

Venus är den feminina kraften, den sexuella och sensuella kraften. Venus styr över kreativitet, smak, fritidsintressen, men också pengar och relationer. Kärnan i detta är att Venus i ditt horoskop visar vad du värderar och gillar, och är redo att lägga tid, pengar och energi på, oavsett om det är människor, platser, saker eller situationer. Venus är en förlängning av vem du är (Solen), som visar delen av dig som är: vad du gillar och inte gillar. 

Venus i Vågen, Oxen och Fiskarna

Venus är stark i Vågen, Oxen och Fiskarna. Hur det sedan styr över tecknen beror på om du är ett luft-, vatten-, eld eller jordtecken!

Venus i Väduren, Skorpionen och Jungfrun

Venus är svag i Väduren, Skorpionen och Jungfrun

Mer om Venus i stjärntecken

Venus styr anatomiskt över hormoner, äggstockar, taktila organ. Ens Venus formas och uttrycks starkast i åldern 15-21, när vi blir könsmogna unga vuxna, och är redo att utforska livet via kärlek och passion. Förälskelse, romanser, första perioden i relationer, är tydligt styrt av Venus i ens horoskop. Förmågan att relatera till andra, förhandla, uttrycka sina intressen, värderingar, kärlek till andra och sig själv, och sociala färdigheter syns i ditt Venustecken. 

Alla våra personliga ideal vi bär på genom livet, ser vi genom Venus i det individuella horoskopet.