Mest läst

Allt du vill veta om Fiskarna: datum, egenskaper, turdagar

Fiskarna är hela Zodiakens helare!. Foto: Skärmdump Astro-Alvis Instagram / Unsplash
Dela på Pinterest
Fiskarna är ett inkännande, mjukt stjärntecken. Lär dig allt om Fiskarna – Zodiakens egen healer!

Är du en inkännande drömmade? Då är du säkert född i Fiskarnas stjärntecken? Här går Alexandra Alvis igenom allt du vill veta om Fiskarna.

Psst! Du vet väl att du kan ställa en fråga till vår astrolog? Klicka här för att läsa mer!

Allt du vill veta om Fiskarnas stjärntecken

Fiskarna är sanna kreatörer: smarta, kärleksfulla och känslosamma. Lär dig allt om dem här.

Datum

22 februari – 22 mars

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Sinnen

Fiskarna styr över fötterna, tårna, det undermedvetna och drömmarna

Karriären

Yrken som passar de underbara Fiskarna är alla yrken inom vården. Men även healers, medium och yrken inom religion, religionsvetenskap funkar för Fiskarna. Passar inte det? Då går även författare, skådespelare, artister, musiker, sjömän och marinbiologer fint in för Fiskarna.

Symbol

Knut, narciss

Färg

Alla nyanser av rosa och lila, violett och mörkröd, ljusblå.

Tursamma dagar

Måndag och torsdag

Tursamma datum i kalendern

3, 7, 12, 16, 21, 25, 30

Planet

Jupiter och Neptunus

Element

Vatten

Tarotkort

The moon/Månen

Månadstenar

Jade, månsten, flourit, akvamarin, blå och gröna kristaller

Hur är Fiskarna?

Neptunus drömlika, dimmiga, inspirerande, inkännande och omfamnande kraft är vad som styr över det sista tecknet i Zodiaken – Fiskarna. Här hittar den ultimata visdomen, intuitionen och kreativiteten. Ja, och mjukheten. Fiskarna, likt sitt oppositionstecken Jungfrun, räknas till Zodiakens helare. Som rörligt vatten bär Fiskarna egenskaperna av det eviga flödet av kärlek, smärta, glädje, sorg och alla känslor däremellan!

Fiskarnas styrkor – och svagheter

Vatten har kapaciteten att känna in det osynliga, det mjuka som inte är fakta. Fiskarna har den största gåvan i stjärnhimlen att känna in hela världen. Fiskarna styr över det kollektivt undermedvetna och du som är Fisk har därmed tillgång till denna oändliga brunn av kunskap och visdom. Detta ständiga flöde av emotionell information kan förstås upplevas svårt och frustrerande att leva med varje dag, varpå Fiskarna är kända för att “go with the flow”, finna sig själv i berusningens dimma eller i kanske i ett personligt martyrskap. Likväl hittar vi det största artisterna, konstnärerna, kreatörerna och skaparna i detta tecken. 

Fiskarna känner in hela omgivningen

Det som avgör hur Fisken mår är hur den hanterar sin öppna kanal mot omvärlden och hur den hanterar det energiflöde som den har tillgång till dygnet runt. Flykt från denna gåva ska undvikas, och istället accepteras med själ, kropp och knopp! Fiskar behöver ibland isolera sig från omvärlden, undvika att utsätta sig för informationsflöden som skapar smärta eller sorg, och lära känna sin delikata och visa själ genom meditation och kreativa utlopp

Fiskarna har kapacitet att hela sig själva och sin omgivning på ett emotionellt och själsligt plan. Det här är människor som existerar i en drömlik och magisk värld, full av underliggande flöden, kreativa upplevelser och en gränslöst rik fantasi. Fiskarna drömmer ofta sanndrömmar, eller har drömmar som har viktig information. 

Det Fisken skapar och ger andra berör på ett djup som inget annat tecken kan nå. Zodiakens Buddha, Moder Teresa, Gandhi och allas vår räddare i nöden, det är ni – Fiskarna!

Läs mer om:

Vågen

Stenbocken

Oxen

Tvillingarna

Jungfrun

Väduren

Skytten

Lejonet

Vattumannen

Kräftan

Skorpionen