Mest läst

Allt du vill veta om Jungfrun: datum, egenskaper, turdag

Jungfrun är en riktig doer. Foto: Skärmbild Astro-Alvis Instagram / Unsplash
Dela på Pinterest
Jungfrun får ofta höra att den är pedantisk – men det finns flera orsaker till att allt blir så rätt gjort. Lär känna det här analytiska stjärntecknet med Astro-Alvis!

Är du en riktig Hermione Granger? Grattis, då är du kanske en Jungfru! Här går astrologen Alexandra Alvis igenom allt du behöver veta om Jungfruns stjärntecken.

Psst! Du vet väl att du kan ställa en fråga till vår astrolog? Klicka här för att läsa mer!

Allt du vill veta om Jungfruns stjärntecken

Jungfrun har en skyhög integritet. Riv murarna hos Jungfrun – här avslöjar astrologen Astro-Alvis den nakna sanningen om Jungfruns stjärntecken!

Datum

22 augusti – 22 september

Är du född den 21-21:a kommer din födelsetid och året du är född avgöra ditt soltecken.

Sinnen

Jungfrun styr över det centrala nervsystemet, matsmältningen, core/magmuskulatur, näringsupptaget, magen och tarmarna. "Detox" av kroppen!

Karriären

Jungfrun är organiserad och smart. Yrken som passar jungfrun är administratör, koordinator, veterinär, forskare, analytiker, ekonom, läkare, apotekare, dietist, sjukgymnast, massör, PT, lingvist, författare, sångare, pedagog, professor, ingenjör, assistent, matematiker, tolk, översättare, optiker, djurvårdare. Allt handarbete passar också Jungfrun!

Symbol

Syrsa, aster (en blomma)

Färg

Mörkblå, vit, silver, grön.

Tursamma dagar

Onsdag.

Tursamma datum i kalendern

5, 14, 23

Planet

Merkurius

Element

Jord

Tarotkort

The Hermit/Eremiten

Månadstenar

Blå safir, mossagat, jade.

Hur är Jungfrun?

Lilla och snabba Merkurius styr över både Lejonet och Jungfruns tecken, men när det gäller Jungfrun ser vi att Merkuris snabbhet och rörlighet ger en mer praktisk och jordisk förankring. I Jungfruns tecken ser vi rationella, ödmjuka, analytiska, och mycket hjälpsamma personer. Nämn den Jungfru som inte kommer hjälpa till att plocka undan, erbjuda sig att planera kalaset, ta med sig hembakat bröd eller komma med ett gott råd när det behövs som mest och minst. Jungfruns egenskaper grundar sig en hjälpsam och “vill inte besvära andra för mycket”-attityd, helt utan motkrav på att få något tillbaka. 

Jungfruns styrkor – och svagheter

Men det här med att hjälpa andra, helt utan att förvänta sig något tillbaka, är kanske inte alltid en bra idé. Det kan ofta slå över i att Jungfruar själva aldrig ber om hjälp, i tron om att de belastar andra med sina problem eller besvär. Mycket av problemet ligger i att Jungfrun har en skyhög integritet och en mur runt sig, som andra måste anstränga sig för att klättra över för att vinna Jungfruns tillit. 

Jungfruns naturliga tillstånd är att vara reserverad och skeptisk mot sin omgivning. Detta då det rörliga jordtecknet Jungfrun behöver tid för att formulera en rationell förståelse om allt i sin omgivning, genom att notera mängder med detaljer och ständigt analysera fram slutsatser och fakta. Jungfrun är mycket starkt mentalt och har därmed sällan fel. 

Lösningsinriktad doer

Jungfruar upplevs ofta som väldigt seriösa till följd av deras analytiska förmåga att inta omgivningen, basera sina reaktioner på den information som insamlats och analyserats, och detta tar en hel del tid och energi helt enkelt att begruda dagligen. Därför upplevs Jungfrun som reserverad. Jungfrun är ständigt upptagen, inte bara med dagliga bestyr – men även av tankar, frågor, analys, planering. Jungfrun är alltid redo att presentera lösningar, har väldigt vattentäta och övertygande argument, vill få jobbet gjort, och ser allting annat som överflödigt, varpå den vassa kritiken inte låter vänta på sig. “Vi gör så här istället, det blir bättre, jag lovar!”, är Jungfruns motto. Med åldern kan dock Jungfruar bli väldigt rigida i “sina sätt”, och behöver testa hur andra gör något, och inte tro sig veta bäst i alla lägen. 

Jungfrun observerar och pusslar ihop

Jungfrun är människor som agerar som observatörer i första hand. Det är ett nyfiket tecken som är intresserad av att förstå hur allting fungerar. De strävar efter att lägga ihop alla pusselbitar till en helhet som inte har några som helst lösa ändar eller frågetecken. Jungfrun ska ha ALL info, punkt! Detta gör Jungfrun till dels en skicklig observatör, kommunikatör och någon med enormt mycket kunskap, men även en person som lever för att ställa frågor och förstå mer, reda ut den där lilla oklarheten som står i vägen för en helhetsbild. 

Allt jungfrun gör blir effektivt – och skickligt – gjort. Det har nämligen testats och funderats på många gånger om! Är det någon som kan bygga en ytterst effektiv och fungerande vardag på alla sätt och vis, så är det våra Jungfruar. Och får en ta del av och uppleva Jungfruns fungerande, rena, helande visdom och vardag, kan man verkligen skatta sig lycklig! 

Läs mer om:

Vågen

Stenbocken

Oxen

Fiskarna

Tvillingarna

Väduren

Skytten

Lejonet

Vattumannen

Kräftan

Skorpionen