Allt du vill veta om Väduren: datum, egenskaper, turdag

Astro-Alvis går igenom allt du vill veta om Väduren
Astro-Alvis går igenom allt du vill veta om Väduren - Foto: Skärmdump Instagram / Envato Elements / CreativeNature_nl
Dela på Pinterest
Väduren är det aktiva, eldiga stjärntecknet som med sin starka gnista har förmågan att övervinna det mesta hen tar sig för. Modettes astrolog Alexandra Alvis går igenom Vädurens egenskaper, månsten och tarotkort.

Är du en energisk vinnarskalle, med medfödda ledaregenskaper? Grattis, då är du kanske en Vädur! Här går astrologen Alexandra Alvis igenom allt du behöver veta om Vädurens stjärntecken.

Allt du behöver veta om stjärntecknet Väduren

Okej, nu är det dags. Här är allt du vill veta om Väduren!

Väduren: Datum

22 mars - 22 april

Är du född den 21-22:a kommer din födelsetid och året du är född att avgöra ditt soltecken!

Väduren: Sinnen

Väduren styr över huvudet, alla fem sinnen, blodtryck, temperatur. 

Väduren: Karriär

Väduren är känd för sin framåtanda. Klassiska yrken som passar en Vädur är: militär, polis, säljare, entreprenör, tandläkare, veterinär, kirurg, slaktare, mekaniker, skulptör, svetsare, sportkarriär.   

Väduren: Symbol

Hammare

Väduren: Färg

Alla nyanser av rött!

Väduren: Tursamma dagar

Söndag och tisdag.

Väduren: Tursamma datum i kalendern

1, 4, 9, 10, 13, 18,19, 22, 28, 31

Väduren: Planet

Mars

Väduren: Element

Eld

Väduren: Tarotkort

The Emperor/Kejsaren

Väduren: Månadstenar

Blodsten, diamant, karneol, röd jasper, rubin.

Hur är Väduren?

Väduren är det första tecknet i Zodiaken och Vädurens planet är Mars – en påstridig planet med mycket vilja.  Det här är något som speglar sig tydligt i Väduren. Vädurar är nämligen kända för sin överlevnadsinstinkt, starka gnista till handling, en outtröttlig instinkt att röra sig snabbt och intensivt mot sina mål och ambitioner i livet, och vara den naturliga ledaren för resten utav oss, som det första tecknet i Zodiaken naturligt är! Känner du en Vädur, eller är du kanske en själv?

Vädurens styrkor – och svagheter

Vädurens instinkt är vässad till max, och det här maskulina tecknet bär med sig mod, styrka och våghalsighet. Att tecknet är "maskulint" är något som speglar personligheten, oavsett vilket kön som bär den kraften. 

Den maskulina kraften hos Väduren skapar action i Vädurens och alla andras liv, men kan också kan sätta krokben för Vädurens personliga resa och dess omgivning. Är det något tecken som går på flest minor, och knockar mest väggar som kunde undvikits genom att gå runt – eller stanna upp och ta sig en funderare – är det Vädurens tecken. 

Väduren gör först – tänker sen

Här har vi människor som är drivna av själva handlingen och att något händer. Vad det är eller vad det kan leda till, det är minder viktigt. Gör först, tänker sen! På gott och ont, för det är genom sin direkthet, impulsivitet, sitt mod, sin råa ärlighet och naturliga påstridighet, som Väduren skapar sig så många möjligheter och utfall i livet. 

Väduren är en naturlig ledare

Det finns inga djupa dalar, oklarheter, tveksamheter eller tvetydigheter hos det här tecknet, som är mycket tydligt och öppet med vad det vill och vart det ska – högt och ljudligt, så ingen missar det! Det gör att andra respekterar och följer Väduren, som sällan är intresserad av att andra ska följa efter, utan ser helst bara till att ingen står i vägen för den själv. 

Väduren i relationer

Väduren är mer än beredd att kriga för sina intressen, värderingar, ambitioner och åsikter, och nåde den som försöker ställa sig i vägen för detta! Därför kan relationer och samarbete, team och grupperingar vara en utmaning för detta drivna och självständiga tecken, som springer snabbast och längst fram i ledet. Inte sällan råkar Väduren – med målet i sikte – trampa över andra på vägen med sin ärlighet och starka vilja att få sitt igenom. 

Väduren är en krigare

Inte undra på att Väduren styrs av krigarguden Mars/Ares, och sannerligen får sitt! Väduren är den ultimata krigaren, ut i fingerspetsarna, och det är därför ingen behöver vara orolig för en Vädur. Väduren klarar sig ur alla situationer på ren överlevnadsinstinkt, och är den som först når dit den ska! 

Är det något tecken man som närstående inte behöver vara orolig för, mer än att hamna i tillfälliga hetleverade konflikter med, så är det Väduren! 

Läs mer om:

Vågen

Stenbocken

Oxen

Fiskarna

Tvillingarna

Jungfrun

Skytten

Lejonet

Vattumannen

Kräftan

Skorpionen

och här kan du läsa mer om ALLA stjärntecken!

Väduren horoskop – läs om väduren idag här!

Är du Vädur? Är du nyfiken på hur din dag, vecka, månad eller ditt år kommer att se ut? Då kan du läsa våra horoskop här!