5 ekonomiska mål som alla tjejer i 20-års åldern borde ha

Tips på ekonomiska mål för tjejer
Tips på ekonomiska mål som alla tjejer i 20-års åldern borde ha. - Foto: Bildkälla: Unsplash
Dela på Pinterest
Det är viktigt att ta kontroll över sin ekonomi tidigt i livet. Här är några ekonomiska mål alla tjejer borde sätta i 20-års åldern.

1. Att börja pensionsspara

Pensionssparandet. Finns det något tröttare ämne? Nej, kanske inte. Men det är jätteviktigt. Så sätt som mål att du ska styra upp det så fort som möjligt. Boka in ett möte på din bank och fråga någon äldre om råd.

2. Göra en långsiktig investering

Kanske i fonder, i en bostad eller i ett körkort. Investera i något som du kommer dra stor nytta utav i en lång tid framöver.

Bildkälla: Unsplash

3. Spara ihop till ett "Fuck off-kapital"

Ekonomi är ofta något som gör att man håller fast vid saker som man kanske egentligen mår dåligt av. Du kanske jobbar på en arbetsplats som får dig att må skit. Eller så är du fast i ett dåligt förhållande med någon som du är ekonomiskt beroende av. Försök spara ihop pengar som gör det ekonomiskt möjligt att bryta upp från din partner eller så att du kan klara dig en en eller två månader utan lön om du vill säga upp dig.

4. Hitta en balanserad budget som faktiskt funkar

De flesta vet hur man sätter upp en budget. Men det är först när den stämmer överens med dina mål, din personlighet och dina köpvanor. Det som funkar för din kompis kanske inte funkar för dig. Därför är 20-års åldern perfekt för att hitta sig själv.

Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

5. Sätt upp ekonomiska mål

Drömmer du om att köpa en egen bil, att få äga din bostad eller ha råd att studera utomlands? Räkna ut hur mycket du måste spara undan för att ha råd och lägg upp en plan.

Mer:

Michelle köpte ingenting under ett helt år – så mycket sparade hon

Så tjänar du pengar på din blogg – fem smarta knep