Fotografen Evelina Sigetty tipsar om hur du tar snygga matbilder

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Modettes bloggare Evelina Sigetty ger oss sina bästa knep på hur du får din mat att se snygg och inbjudande ut på bild.

Semestertiderna närmar sig och tillsammans med semester kommer resor, lugnare tempo och god mat.  Vi har frågat fotografen och Modettes bloggare Evelina Sigetty om hennes bästa tips på hur du tar snygga och inbjudande matbilder i sommar. 

Bildkälla: Evelina Sigetty

– När man fotograferar mat skulle jag tänka på att ha enkla bakgrunder, exempelvis ett stilrent bord så att matens färger verkligen "poppar" och kommer i fokus. Ta gärna in någon slags rekvisita som dina glasögon eller en snygg plånbok, säger Evelina till Modette.

Bildkälla: Unsplash

– Försök ta bild ovanifrån annars kan du ta från sidan ifall omgivningen runt dig är tilltalande. När det kommer till vilket ljus du ska ta bilden i så är mitt favoritljus det naturliga. Om det är möjligt så sitt vid ett fönster och se till att ha det bakom dig så det naturliga ljuset lägger sig på maten, berättar Evelina Sigetty. 

Bildkälla: Unsplash

Det är en del att tänka på när du fotograferar mat och det främsta är att det ska se smickrande ut. Influensers och bloggare har ett knep som även Evelina tipsar om.

– Om man vill sträva efter det "perfekta" flödet så är det viktigt att ta bild på din mat när du beställt något som verkligen ser gott ut, har massa härliga färger och som folk ska känna "wow det där vill jag äta", säger Evelina.

Läs Evelinas blogg här!

Läs mer

Så blir du stor på Instagram - enligt Bianca Ingrosso

10 bästa apparna för en snyggare Instagrambild