Frågor du kan ställa dig själv efter en dålig dag på jobbet

Har du en dålig dag på jobbet? Fråga dig själv då detta
Frågor du kan ställa dig själv om du har en dålig dag på jobbet - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Alla dagar på jobbet är inte bra. Det händer oss alla att vi gör fel, vi inte hinner med allt vi borde eller att vi inte får en så bra feedback från chefen som vi hoppats på.

Kommer denna dagen ha en stor inverkan på framtiden?

Du hade en dålig dag, eller kanske till och med en dålig vecka, men kommer detta att påverka ditt arbete längre fram? Antagligen inte. När vi har mindre bra dagar kan vi lätt börja tänka katastroftankar som att vi kommer förlora jobbet eller att vi inte kommer vara omtyckt av våra kollegor. 

Genom att ställa dig själv denna frågan får du lite perspektiv på situationen. Du lär inte förlora jobbet på grund av en dålig dag, alla har dåliga dagar någon gång. Se istället till att släppa den dåliga dagen bakom dig och börja om på ruta ett imorgon.

Bild: Somliga dagar är mindre bra, försök att släppa det negativa och starta om dagen därpå. Bildkälla: Unsplash

Skulle jag kunna göra något annorlunda?

Tänker du att har hela företagets framtid på dina axlar och att dina fel är avgörande? Det är lätt att tänka så och lägga all skuld på sig själv. Men gör inte det. Däremot kan du ifrågasätta om du skulle kunna göra något annorlunda om du hade chansen att göra om dagen. Har du inte kunnat påverka händelserna som skett under dagen? Sluta då att skuldbelägga på dig själv.

Bild: Kom ihåg att det finns något bra i varje dålig dag. Bildkälla: Unsplash

Vad gick bra idag?

Vänd det negativa till något positivt. Istället för att fokusera på det dåliga, fokusera då på det som du faktiskt gjorde bra. Även om det endast var något litet så lägg allt ditt fokus på det och släpp de negativa tankarna. Kom ihåg att även de värsta dagarna har något bra i sig. 

Läs mer:

Detta borde du göra varje söndag – för att få bästa starten på veckan

Så slutar du hata ditt jobb – 5 enkla steg