Therése Lindgren – så mycket tjänar hon

Så mycket omsätter Therése Lindgrens bolag - Foto: Alexander Larsson/TT
Dela på Pinterest
Therése Lindgren är ansiktet bakom en av Sveriges största Youtubekanaler. Hon har många projekt på gång och inspirerar dagligen tusentals unga kvinnor.

Di Digital har tagit reda på vad Therése Lindgrens bolag omsatte år 2017. Det var år 2013 som bloggerskan Therése Lindgren startade sin blogg efter att ha blivit utmattad och fått ångest. Under denna period orkade hon endast läsa bloggar som handlade om skönhetsvård och smink, vilket kom att inspirera henne till sin egna plattform. 

Strax därpå började intresset för video och redigering att växa fram vilket ledde till en Youtube-kanal. Hennes kanal växte snabbt och i dag har 31-åringen 721 000 följare på Youtube. Idag publicerar Therése Lindgren videos om skönhetsvård, sin vardag, panikångest och engagemanget för djurens rätt. 

Therése Lindgren startade sin blogg och Youtube-kanal år 2013. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Therése har i flera år i rad utsetts till årets Youtube och prisats som influencer. Med tanke på hennes stora följarskara har hon fått möjlighet att skriva två böcker, en om hennes psykiska ohälsa och hur lever med den. Samt en bok som handlar om Theréses syn på djurrättsfrågor. Hon har även en egen serie med veganska skönhetsprodukter som finns under namnet Indy Beauty.

Di Digital har nu tagit reda på vad Theréses bolag omsatte år 2017. Hennes bolag heter Therése Lindgren AB och år 2016 omsatte det 9,6 miljoner kronor. Vilket blev ett resultat på 8,4 miljoner kronor, skriver Di Digital.

På Guldtuben 2018 prisades Therése Lindgren som bland annat Årets Youtube. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

År 2017 var ett bra år för hennes bolag då Therése Lindgren dubblade sin omsättning till cirka 19,5 miljoner kronor, vilket innebär att även resultatet dubblerades till 17,4 miljoner kronor. Denna dubbla omsättning gav en fin utdelning på 13 miljoner kronor som gick rakt ner i plånboken för Therése, skriver Di Digital.

En utdelning som den skulle per år i snitt kunna ge en inkomst på drygt en miljon kronor i månaden för Therése Lindgren. 

År 2017 hade Theréses bolag Therése Lindgren AB fina siffror och utdelningar. Bildkälla: Alexander Larsson/TT

Redan 2015 listade Modette vad den svenska bloggeliten tjänade, kolla i videon nedan för att se hur mycket som har hänt: 

Therése Lindgrens bolag är inte det enda som det går bra för just nu, det finns nämligen ett helt gäng med power kvinnor som toppar listorna över bäst betalda influencers i Sverige. Tidigare har vi skrivit om hur mycket Bianca Ingrosso tjänar samt Isabella "Blondinbella" Löwengrips inkomst.