Therese Lindgren, Youtuber

Therese Lindgren är född 1987 i Nynäshamn, men är idag bosatt i Stockholm. 

Hon började sin karriär med att jobba som mediesäljare. Den perioden drabbades hon av psykisk ohälsa och tvingades sjukskriva sig två gånger. Det var under den andra sjukskrivningen som henne intresse för skönhetsvård och smink växte fram, vilket gjorde att hon valde att börja blogga om det. 

I samband med bloggen började hon intressera sig allt mer för redigering och video. År 2013 startade hon därför upp sin egna Youtubekanal. Den växte sig allt större och idag har hon 767 406 prenumeranter. Förutom att blogga om skönhet får man även följa Therese vardagsliv med allt som det innebär, bland annat när hon visar upp sin lägenhet, testar grejer och googlar sig själv.

År 2016 hamnade hon på plats nummer 5 över "Näringslivets 150 superkommunikatörer" i tidningen Resumé. Dessutom blev hon etta i kategorin "Media", och har vunnit utmärkelsen "Årets Youtuber" på Guldtuben både 2015, 2016 och 2018. Dessutom har hon fått Guldtubens pris för "Årets samarbete" och "Årets Style". 

2016 var även året då Therese debuterade som författare med boken "Ibland mår jag inte så bra", som handlar om att må psykiskt dåligt. Under 2017 släppte hon sin andra bok "Vem bryr sig", som handlar om hennes väg till att bli vegan. 

År 2017 prisades hon med "Guldråttan" som delas ut av djurrättsorganisationen "Djurens Rätt", på grund av att hon uppmärksammat djurrättsfrågor i sin videoblogg. 

I september 2018 valde Therese att sluta blogga, då hon kände att hon inte va tillräckligt bra på det och kände att det gick ut över hennes välmående. Istället har hon idag valt att fokusera mer på hennes Youtube-kanal och hudvårdsmärke Indy Beaty, som är veganskt.

Therese Lindgren driver även ett stort konto på Instagram (@thereselindgren) som i dagsläget har över 872 000 följare.

André Millom

1