Så blir du rik – här är vanorna miljonärerna har gemensamt

Kylie Jenner och Isabella Löwengrip.
Två framgångsrika kvinnor vi sett mycket av är Kylie Jenner och Isabella Löwengrip. - Foto: Instagram / kyliejenner / isabellalowengrip
Dela på Pinterest
Framgång kan betyda olika för alla men något många förknippar det med är pengar. Vi har listat tipsen som kan få dina pengar att växa på bankkontot.

Thomas Corley har under fem år studerat 177 personer med en sak gemensamt. De har alla på egen hand blivit miljonärer. I boken Change your habits, change your life listar han vanorna alla de miljonärerna besitter som du borde ta efter – om du också vill bli rik. 

1. Investera i dig själv 

Att bli rik handlar inte bara om att ha höga inkomster och låga utgifter, trots att det är en bra början. Du måste också investera och då bland annat i dig själv. Läs böcker och bilda dig. Att vara insatt i samhället och att samla på sig kunskap är en god väg till att nå miljonen. 

Att läsa mycket är nämligen något som flera av dagens miljonärer har gemensamt. Något annat miljonärerna har som gemensam nämnare är att gå upp tidigt på morgonen för att förbereda sig och ta vara på dagen samt att träna för att få energi. 

2. Tänk stort och gör mycket

Inga drömmar eller mål är för stora, bara du har för avsikt att faktiskt kämpa för dem. Siktar du högt kommer du nå högt och ju högre du siktar desto högre når du. Du måste helt enkelt lära dig tänka som en miljonär – att även du har chansen att bli rik. 

Det som utmärker en framgångsrik person är att personen faktiskt gör något och inte bara tänker på att göra det. För att få en förbättring behöver du göra en förändring. Det handlar om prioriteringar och du måste helt enkelt jobba lite hårdare och ge lite mer än alla andra. 

3. Skryt inte om dina tillgångar 

Även om det kan vara lockande att köpa något dyrt och lyxigt när du ser hur pengarna växer på kontot borde du hålla igen. En dyrare levnadsstandard gör ju också så att dina tillgångar minskar, även om du har råd. 

Behöver du verkligen en så dyr klocka eller behöver du äta ute på restaurang alla dagar i veckan? Även här handlar det om att prioritera och då kan du behöva göra vissa uppoffringar. 

4. Omge dig av rätt människor 

Att omge sig med de rätta människorna har stor betydelse på din energinivå. Umgås med personer som inspirerar dig och vill ditt bästa. Ingen mår bra av negativ energi från någon som inte tror på ens drömmar och visioner eller som inte vill se en lyckas.

På samma sätt som du vill omge dig med positiva människor bör du också själv anamma det. Att vara positiv och att hjälpa andra är en vanligt förekommande egenskap hos miljonärer. 

5. Spara på rätt sätt 

Det finns flera sätt att spara pengar på, och det bästa är när där du själv inte kommer åt dem. Lägg in pengarna på ett separat sparande där du inte har chans att ta ifrån dem. Då kommer du att lära dig hushålla med de pengar du har att röra dig med. 

Om du inte är insatt i börsen är det kanske något du borde bli. Då kan du spara dina pengar i aktier och fonder där pengarna faktiskt har chans att växa utan att du själv behöver göra något. 

Källa: Svenska Dagbladet 


Har du fått en intervju till drömjobbet och du behöver tipsen för att klara den? Kolla då in videon nedan för allt du behöver veta inför en arbetsintervju.

Mer: 

10 (otippade!) jobb i framtiden – när tekniken tagit över

5 avgörande saker som kommer ge dig sommarjobb 2019