Så får du fler vänner på jobbet – 6 saker att prova

Här är knepen för att skaffa vänner på jobbet. - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp images/abaca press
Dela på Pinterest
Är du ny på jobbet eller inte riktigt har "bondat" med kollegorna än? Här är knepen som gör att du blir en i gänget.

Är du ny på arbetsplatsen eller känner att du kanske inte riktigt har kommit in i gruppen än? Det finns faktiskt en hel del saker du själv kan göra för att göra ett gott intryck hos kollegorna. 

Oavsett om du jobbat i en vecka, några månader eller i flera år – börja med det här idag för att skapa en härlig och positiv arbetsmiljö! 

Foto: Unsplash

1. Säg godmorgon

Ja, det kanske låter superenkelt. Men faktum är att alla inte säger den enkla öppningsfrasen på morgonen när man kommer till jobbet. Detta kan istället skapa en onödig spänning eller irritation mellan er, och det vill du väl inte?

2. Dissa skitsnacket

Ingen gillar en suris eller en person som hela tiden är negativ. Sprid istället positiv energi! Glöm inte heller att du inte ska prata dåligt om din tidigare arbetsplats, det vinner man sällan på... 

3. Undvik grupperingar 

Är du ny på jobbet? Var öppen för att umgås med alla. Går du med i en grupp direkt kan det vara svårt att ta sig ur. Och du vill väl hinna lära känna alla?

4. Våga fråga

Kanske känner du till en början att dina nya kollegor inte riktigt bjuder in dig? Ge inte upp. Oavsett om du behöver fråga om något jobbrelaterat eller om du bara undrar var din kollega har köpt sin blus, våga fråga! 

Engagerar du dig och visar att du är intresserad kommer dina kollegor att märka det! 

5. Häng med kollegorna – utanför jobbet

Har man börjat nytt jobb matas man varje dag med ny information vilket kan vara ganska energikrävande. Efter arbetet känner du kanske att du bara vill hem, men det kan faktiskt vara värt att följa med på den där aw:n någon dag. 

Hakar du på visar du nämligen att du har ett intresse och vill lära känna dina kollegor bättre (ett plus är den avslappnade miljön!).

6. Ge det tid

Att vara ny på jobbet tar på krafterna, så ge det tid. Med tiden kommer det kännas lättare och du kommer i olika arbetssituationer prata med andra och lära känna flera. Du behöver ju faktiskt inte bli gängets mittpunkt redan första veckan!

Inspiration: Businessnewsdaily

Kanske har du lyckats hitta en person på jobbet som du står extra nära och som blivit din jobbästis? Se hur många av punkterna ni checkar av i videon nedan. Stämmer alla? Då har du hittat din "work wife"!