5 frågor du alltid ska ställa under arbetsintervjun

Tips under arbetsintervjun
Här är fyra frågor du borde ställa under din arbetsintervju. - Foto: Stella Pictures & Unsplash
Dela på Pinterest
"Har du några frågor?" är en mening man ofta får höra under en arbetsintervju. Är du helt nollställd? Här är fem frågor du borde ställa!

Har du sökt ett jobb och blivit kallad på intervju? Grattis! Troligen har du redan läst på om tjänsten och företaget, men vissa frågor kan man inte få svar på förrän det är dags för en träff. Och vi alla vet att det kan vara svårt att komma på frågor där och då – därför borde du komma väl förberedd! 

Här listar vi fem frågor som du borde ställa under intervjun för att få en bättre och tydligare bild över tjänsten du söker. 

1. Hur ser en vanlig dag ut i rollen?

Du kanske känner att du redan vet svaret på den här frågan, du har ju läst rollbeskrivningen för jobbet. Ja, trots det kan det vara värt att höra hur rekryteraren berättar om tjänsten. Vad är det första man gör på morgonen när man börjar? Vilka sysslor ingår i rollen? Är man alltid på kontoret? Reser man mycket i tjänsten?

2. Hur ser kompetensutvecklingen ut i rollen och på företaget?

Hur kan du utvecklas vidare i din roll på företaget? Vad finns det för möjligheter framåt? Finns det chans att få utbildning genom jobbet för att få en bredare kompetens?

3. Hur ser avtalet ut?

Nio av tio företag har kollektivavtal – alltså tyvärr inte alla. Ha som vana att alltid fråga hur det ser ut på de företaget du söker dig till. Har de kollektivavtal? Om inte, hur ser det ut med tjänstepension? Blir du erbjuden jobbet gäller det att du noggrant läser igenom avtalet och förhandlar utifrån det. 

4. Har ni några organisationsförändringar planerade framöver?

Hur ser företagets framtid ut? Kommer det ske förändringar i organisationen på något sätt som kan vara bra att veta om? 

5. Hur ser rekryteringsprocessen ut vidare?

Innan ni går skilda vägar kan det vara en idé att fråga hur det ser ut vidare i rekryteringsprocessen. Har många andra sökt? När förväntas du få återkoppling?


Är det dags att vässa pennan och skriva ett CV? I videon listar vi fyra vanliga misstag som du borde undvika.

Mer:

Så skriver du ett CV som ger dig drömjobbet

CV