Så boostar du trafik på sociala medier – här är apparna alla använder (i smyg)

Skapa snyggt innehåll med några av de bästa apparna. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Vill du skapa snyggt och proffsigt content till dina sociala medier? Här är apparna du måste ha och som garanterat kommer väcka intresse!

Drömmer du om att skapa inspirerande innehåll på sociala medier och arbeta med något som får din kreativitet att flöda? Vi har samlat de bästa apparna du bara måste ha som garanterat kommer ta dina sociala medier till en helt ny nivå! 

1. Bildredigering

Canva
Canva är den perfekta appen om du vill skapa grafiska designs till ditt flöde. Du kan utgå från färdiga mallar eller skapa helt egna från grunden. I appen kan du välja mellan flera olika teckensnitt, effekter, animationer och effekter. Perfekt app för att skapa designs utan att behöva använda Photoshop! 

Lightroom
De flesta som sysslar med sociala medier har hört talas om Lightroom. Lightroom kan vara lite svårt att förstå till en början men det kommer tillslut släppa och du kan redigera bilder som ett riktigt proffs. Dessutom kan du skapa din egna filter vilket gör att du kan sätta din personliga nisch på bilderna. Det som sticker ut med programmet är att den går att användas både på datorn och som app i mobilen. 

Tezza
Tezza är en annan app som du kan redigera dina bilder på, men de som gör den så bra är att du kan ge dina bilder liv med hjälp av bland annat stopmotion effekter. Tips tips! 

Dazz Cam 
Om du vill att dina bilder ser ut som de är tagna med Polaridkamera då är Dazz Cam något för dig.

Bästa apparna för bildredigering. Foto: Canva/Josefine Albansson

2. Videoredigering 

Capcut
Capcut är videoredigeringsappen för dig som vill skapa proffsiga videor med enkla medel. Här kan du bland annat styra tempo, addera text, effekter samt musik som trendar på TikTok. 

Inshot
Vill du skapa korta videor som inte tar för lång tid och svår att använda? Säg "hej" till Inshot! Precis som Capcut kan du styra tempo och addera text. 

Videoleap 
Vill du också skapa Reels och TikToks med snygga och cola övergångar? Då är Videoleap en app du bara måste ha. Här kan du skapa olika lager och masker, använda effekter och addera text. 

Bästa videoredigeringarna. Foto: Canva/Josefine Albansson.

3. Planering för Instagramflöde 

För att skapa struktur och undvika stress är ett bra knep att planera sitt flöde på Instagram i förväg. Det finns flera sätt att göra det på med apparna Later eller Preview, då kan du på ett enkelt sätt schemalägga när och var du vill att dina bilder och videor ska publiceras. Dessutom kommer du se hur flödet kommer se ut i förväg vilket innebär att du justera ett flöde så som du önskar. 

Bästa planeringsapparna. Foto: Canva/Josefine Albansson,

Läs mer: 

Hur man väljer den perfekta profilbilden till Instagram – fyra tips

Så skapar du Instagram Stories som ett proffs