Nå ut till fler på TikTok – här är 5 saker att tänka på

Så boostar du dina TikTok-skills.
Så boostar du dina TikTok-skills. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Tycker du om sociala medier och vill skapa kreativt innehåll på TikTok men vet inte riktigt var du ska börja. Här är fem tips för att kicka igång!

Med hjälp av rätt verktyg och en god planering kan du ta dina TikTok-skills till en helt ny nivå! Men för att nå ut krävs att man har god planering och kunskap om hur man gör för att nå ut till din målgrupp. Här är fem tips som är bra att tänka på om du vill öka följare antalet. 

1. TikTok – Skapa videor som engagerar 

Om du har ett konto som fokuserar på att lära ut andra att fota är det viktigt att då och då visa vem du själv är. På det sättet knyter du ett personligt band mellan dig och dina följare – superviktigt för att bli viral på TikTok! Därför är det viktigt att mottagaren får ut något av att se videon. De ska påverkas och engagera sig genom att lämna en like, kommentera eller till och med spara videon. 

2. TikTok – Var personlig 

Att vara personlig är A och O när det kommer till alla sociala medie-kanaler. Men just på TikTok är det extra viktigt. Mottagaren vill se vem som står bakom kontot. De vill lära känna denne och vill finna en mening med att stanna kvar. Om du till exempel har ett konto som fokuserar på att lära andra att fota är det viktigt att då och då visa vem man själv är. 

Skapa personligt innehåll. Foto: Canva.

3. TikTok – Var konsekvent 

Att ha ett konto som inte har en röd tråd minimerar chansen att mottagaren stannar kvar. Därför är det alltid viktigt att nischa in sig och följa den.  Sväva ut ibland – men behåll din röda tråd så inte mottagaren tappar intresset. Har man exempelvis ett konto om digital marknadsföring så kan ett bra sätt vara att skapa ett återkommande koncept varje vecka som har med det att göra. 

4. TikTok – publicera regelbundet

Går det segt att få nya följare? Ha tålamod! Fortsätt publicera innehåll som ger interaktioner regelbundet så kommer det en dag att ge sig. Då hämtar algoritmerna upp ens konto och "pumpar" ut till fler som gillar den typen av innehåll man själv publicerar. 

Läs mer: 

Hur man väljer den perfekta profilbilden till Instagram – 4 tips

Så boostar du trafik på sociala medier – här är apparna alla använder (i smyg)