Fantastiska badplatser i Göteborg – din guide till sommarens svalka

Badplatser i Göteborg – se hela listan här
Badplatser i Göteborg – se hela listan här! - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Utforska Göteborgs bästa badplatser! Från charmiga sandstränder till spännande klippor och badhus, staden har något för alla.

Göteborg, Sveriges näst största stad, är inte bara känd för sin charmiga arkitektur, livliga kultur och utsökta mat. Staden erbjuder också ett brett utbud av fantastiska badplatser. Oavsett om du föredrar sandstränder, klippor eller badhus, finns det något för alla. Här är några av de bästa badplatserna i Göteborg.

Badplatser Göteborg: Sandstränder

1. Askimsbadet

Askimsbadet är en av de mest populära badplatserna i Göteborg. Med sin långa, breda sandstrand och vackra utsikt över havet, är det en perfekt plats för familjer och solälskare. Dessutom finns det gott om faciliteter som kaféer och toaletter i närheten.

2. Saltholmen

Saltholmen, beläget vid kusten strax söder om Göteborgs centrum, är en annan utmärkt badplats med flera mindre sandstränder och klippbad. Härifrån kan du också ta färjan till flera av Göteborgs södra skärgårdsöar.

Badplatser Göteborg: Klippor

3. Fiskebäcksbadet

Om du föredrar klippor framför sand, är Fiskebäcksbadet ett utmärkt val. Denna badplats, belägen i sydvästra Göteborg, erbjuder både klippor och en mindre sandstrand. Här kan du njuta av solen och utsikten över Västerhavet.

4. Smithska Udden

Smithska Udden, belägen i stadsdelen Majorna, erbjuder klippbad i en naturskön miljö. Med en imponerande utsikt över inloppet till Göteborgs hamn, är det en favorit bland lokalbefolkningen.

Badplatser Göteborg: Badhus och Simhallar

5. Valhallabadet

För dem som föredrar att simma inomhus, är Valhallabadet ett utmärkt alternativ. Detta stora badhus, beläget i centrala Göteborg, erbjuder flera bassänger, vattenrutschbanor och en relaxavdelning.

6. Lerums Simhall

Lerums Simhall, beläget öster om Göteborg, är en annan populär simhall. Här finns bassänger för både träning och lek, samt en vattenrutschbana och en relaxavdelning.

Kom ihåg att kontrollera öppettider och eventuella inträdesavgifter innan du beger dig ut på ditt badäventyr i Göteborg. Oavsett vilken typ av badupplevelse du söker, kommer du säkert att hitta den i denna vackra och mångsidiga stad. Glad sommar!

Upplev Uppsala: De bästa badplatserna för en solig dag

Badplatser Stockholm – se hela listan här