7 kroppsspråk som avslöjar om det är kärlek mellan er

Vilket kroppsspråk avslöjar kärlek? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är hen intresserade eller inte? Här är de tydliga kroppsspråken och signalerna som avslöjar om det är kärlek mellan er eller inte.

Hur vet du snabbt om någon är intresserad? Jo, att kunna läsa kroppsspråk är faktiskt mer användbart än vad du tror. Här har du checklistan att hålla koll på – från topp till tå.

Attraktion, kärlek eller bara vänskap? Det här säger kroppsspråket

1. Ögonen

Är pupillerna små eller vidgade? Är de stora är det ett tecken på intresse. Ha även koll på ögonkontakten. Strävar hen efter att kolla dig rakt i ögonen utan att flacka med blicken så är hen garanterat intresserad av dig.

Läs också: 7 anledningar till varför nykära par inte får någon sömn

2. Händerna

Om händerna är stilla kan det vara en signal på att din dejt är intresserad. Håll därmed också koll på om din flirt knäpper med till exempel en penna eller gör andra små rörelser som oftast är signaler på rastlöshet.

3. Sättet ni står

Kolla hur ni står när ni pratar. Står ni mittemot varandra utan att backa eller vika undan så har ni uppenbart ett intresse för varandra. Det är nämligen så att ofta pratar man med personer sida från sida, då det känns för intimt att stå rakt emot någon om man inte redan har en stark relation.

Läs också: 13 saker du glömt tacka din storasyster för

4. Hållningen

Ett tecken som avslöjar svaret du letar efter? Jo, håll koll på hållningen. För när en person spanar in eller känner sig inspanad/intresserad börjar hen ofta räta på ryggen och framhäva bysten.

5. Energi

Om du är intresserad av någon visar du energi och engagemang när du pratar med hen. Du lutar dig framåt, ler och är allmänt peppad på vad som sägs. Så håll koll på om din flirt är alert, frågvis och framåtlutad när ni umgås.

Läs också: 13 saker du glömt tacka din partner för

6. Håret

Släpper din dejt ut håret, rullar med fingrarna i hårslingor eller fixar till frisyren? Det här kan vara ett stort tecken på intresse då hen medvetet eller undermedvetet vill göra sig vacker.

7. Vidrörning

Ett tydligt tecken du ska kika efter om du vill läsa kroppsspråk är beröringar. Vidrör din flirt ständigt dig av "misstag" eller sitter och snurrar på andra föremål som till exempel vattenglaset framför. Det här är förmodligen inget annat än omedvetna tecken på att hen är helt into you.

Läs också: 5 tecken på att de är vännerna du ska behålla

Mer:

16 saker som får folk att uppfatta dig som mer attraktiv