Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

5 saker som alltid räddar upp en pinsam tystnad

Dela på Pinterest
Stela dejter, pinsamma möten och brist på samtalsämnen måste vara det värsta som finns. Men nu har vi lösningen!

1. Kommentera omgivningen
Det finns alltid något i din omgivning att prata om. Se dig omkring om du befinner dig på en restaurang, kan du berömma restaurangen för snygga lampor eller kommentera något intressant om de andra gästerna omkring dig? Använd det du har i din omgivning för att komma på samtalsämnen.

2. Ställ alltid motfrågor
Lyssna noggrant på vad den du pratar med faktiskt säger istället för att stressa upp dig över vad ni ska prata om här näst. Ställ motfrågor, berätta om egna erfarenheter och håll liv i samtalen så länge som möjligt.

Läs mer: Är det kris mellan dig och din älskling? Se svaret här!

3. Undvik att ge tråkiga svar
Svara aldrig ja eller nej bara om du själv blir frågad något. Dra ut på svaret genom att berätta om ett roligt minne eller andra saker som håller igång konversationen.

4. Prata om aktuella händelser
Vad händer runt omkring er i världen just nu? Oavsett om det är en stor världsnyhet eller en konsert i er stad under helgen. Prata om det. Fråga om den hört om detta, vad den tycker eller om den ska gå.

5. Använd väderkortet (men gör det snyggt)
Att prata om vädret kanske känns klyschigt, men det är inte ett uttjatat samtalsämne helt utan anledning. Var inte rädd för att kommentera vädret. Gör det snyggt och berätta om hur det påverkade din dag eller om ett minne från en dag med liknande väder. Det finns mycket att prata om när det kommer till vädret.

Läs mer:
5 pinsamma situationer att skratta åt efter första dejten

6. Fly inte iväg till mobilen
Att kolla mobilen under ett samtal med en människa visar inte bara att du har gett upp. Du kan även uppfattas som ointresserad och i värsta fall ohyfsad. Vad du än gör, låt mobilen ligga kvar i fickan.

Läs mer: 7 saker killar vill bli frågade under första dejten

Gilla Modette på Facebook!